Uskomattoman yksinkertainen jäätelöresepti ihastuttaa: Tarvitset vain pakastimen ja kolme raaka-ainetta
Kesä on jo nurkan takana, ja se tuo tullessaan jäätelöiden parhaan sesongin. Brittinainen jakoi Facebookissa ohjeen, miten voit tehdä jäätelöä kotioloissa vain kolmesta raaka-aineesta. Reseptistä kertoo The Sun.
Nainen jakoi jäätelöreseptinsä ”Extreme Couponing and Bargains” -Facebook-ryhmässä. Hän kertoo, ettei jäätelön tekoon vaadita paljon raaka-aineita tai hienoja välineitä: pakastin ja muutama ainesosa riittää.
– Ei hienoja laitteita, ei jäätelökonetta, vain KOLME raaka-ainetta, nainen kirjoittaa.
Naisen jäätelöresepti vaatii vain vispikermaa, kondensoitua maitoa sekä ainekset haluamaasi makuun. Jos haluat esimerkiksi mansikoiden makuista jäätelöä, osta lisäksi mansikoita. Nainen itse valmisti sekä mansikan että saksanpähkinän makuista jäätelöä.
Näin jäätelö valmistuu
Nainen jakoi Facebookissa yksityiskohtaiset ohjeet jäätelön tekoon.
– Tämä oli ensimmäinen yritykseni tehdä jäätelöä kotona, ja se ei olisi voinut olla helpompaa ja nopeampaa, hän kirjoittaa.
Nainen valmisti jäätelöä yhteensä 2 litraa. Hän tarvitsi kaksi 300 millilitran purkkia vispikermaa sekä kaksi tölkkiä kondensoitua maitoa, joissa kummassakin oli 397 grammaa.
– Kaadoin kulhoon molemmat vispikermat sekä puolitoista tölkkiä kondensoitua maitoa. Vispasin sähkövispilällä niin kauan, että sekoituksesta tuli jähmeää. Varo, ettet vispaa liikaa. Sitten lisäsin maut, hän kertoo.
Nainen sanoo jakaneensa seoksen kahteen eri kulhoon ja lisänneen sitten molempiin kulhoihin omat makunsa.
– Mansikkajäätelöä varten murskasin paljon mansikoita (voit käyttää lisäksi elintarvikeväriä, mutta itse en käyttänyt) ja toista jäätelöä varten murskasin saksanpähkinöitä ja laitoin seokseen vaahterasiirappia, hän selittää.
Nainen kehottaa sekoittamaan mausteet jäätelöön huolellisesti. Sen jälkeen seos siirretään rasiaan ja laitetaan pakastimeen. Jäätelöä voi pakastaa neljästä tunnista aina yön yli, riippuen kuinka pehmeän koostumuksen siihen haluaa.
Resepti herätti ihastusta
Naisen julkaisu keräsi yli tuhat tykkäystä, ja useat ihastelivat kommenteissa helppoa reseptiä.
– Minun pitää ehkä kokeilla banaania ja vaahterasiirappia tai suklaata ja maapähkinävoita. Nuo näyttävät todella hyviltä! yksi kommentoija kirjoittaa.
– Kuinka hyvältä nuo näyttävätkään, ihastelee toinen.
– Ostan ainekset tähän huomenna, kolmas ilmoittaa.
Lähde: The Sun
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan