Uskomattoman tehokas tapa jäähdyttää pullo kuohuvaa – kokeile!

skumppa kylmä
Pullo kuohuvaa jäähtyy tehokkaasti astiassa, jossa on jääpaloja, vettä ja suolaa. Shutterstock

Kuohuviinin tai samppanjan jäähdyttämiseen on olemassa loistava niksi, jolla pullo jäähtyy jopa tehokkaammin kuin pakastimessa.

Kuohuva kuuluu olennaisesti juhlatilaisuuksiin, mutta vaatii oikeaoppisen jäähdyttämisen. Hetki pakkasessa voi olla nopea apu pullon jäähdyttämiseksi, mutta avuksi löytyy vieläkin tehokkaampi niksi.

Pullo kuohuvaa kylmenee nimittäin kaikkein tehokkaimmin asettamalla pullo astiaan, joka on täynnä jäätä, vettä ja suolaa. Salaisuus piileekin suolassa: suola alentaa jäätymispistettä ja saa pullon näin jäähtymään nopeasti.

Astia kannattaa täyttää puoliksi jäällä ja puoliksi vedellä ja lopuksi lisätä pari ruokalusikallista suolaa seokseen. 

Pelkät jääpalat eivät siirrä lämpöä pullosta yhtä tehokkaasti kuin veden ja jään sekoitus, mutta suola tehostaa jäähtymistä entisestään. Kokeile siis tätä niksiä, kun haluat jäähdyttää pullon kuohuvaa hetkessä juomakelpoiseksi.

Pulloa kannattaa myös pyöräyttää muutaman kerran astiassa. Pullo jäähtyy tällä niksillä yleensä jo noin 10–15 minuutissa.


***

Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti 0:36

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.