Uskomattoman helppoa! Pakastuskikka jauhelihalle nopeuttaa ruoanlaittoa

Jauhelihaa ei kannata pakastaa sen alkuperäisessä pakkauksessa. Shutterstock

Jauhelihan pakastamisessa kannattaa pitää mielessä helppo kikka, joka nopeuttaa sen sulamista.

Moni tuuppaa jauhelihan myyntipakkauksessaan pakastimeen odottamaan ruoanvalmistushetkeä. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, jos jauhelihan toivoo sulavan mahdollisimman nopeasti.

Helppo kikka nopeuttaa huomattavasti aikaa, joka kuluu jauhelihan sulamiseen. Tärkeää on ottaa huomioon se, että jauhelihan pakkauksessa ei ole ilmaa, kun liha pakastetaan.

Kun jauhelihan pakkaa tiiviisti esimerkiksi muovipussiin pakastamista varten, nopeutuu lihan sulaminen. Tästä syystä jauheliha kannattaa usein siirtää alkuperäisestä pakkauksestaan, josta ilma painellaan pois.

Lähde: Foodbeast

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja