Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomattoman helppoa! Pakastuskikka jauhelihalle nopeuttaa ruoanlaittoa

Jauhelihaa ei kannata pakastaa sen alkuperäisessä pakkauksessa.
Jauhelihaa ei kannata pakastaa sen alkuperäisessä pakkauksessa.Shutterstock
Julkaistu 17.09.2014 08:00

MTV LIFESTYLE

Jauhelihan pakastamisessa kannattaa pitää mielessä helppo kikka, joka nopeuttaa sen sulamista.

Moni tuuppaa jauhelihan myyntipakkauksessaan pakastimeen odottamaan ruoanvalmistushetkeä. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, jos jauhelihan toivoo sulavan mahdollisimman nopeasti.

Helppo kikka nopeuttaa huomattavasti aikaa, joka kuluu jauhelihan sulamiseen. Tärkeää on ottaa huomioon se, että jauhelihan pakkauksessa ei ole ilmaa, kun liha pakastetaan.

Kun jauhelihan pakkaa tiiviisti esimerkiksi muovipussiin pakastamista varten, nopeutuu lihan sulaminen. Tästä syystä jauheliha kannattaa usein siirtää alkuperäisestä pakkauksestaan, josta ilma painellaan pois.

KATSO RESEPTI: Spagetti ja jauhelihakastike

Lähde: Foodbeast

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Löytyykö pakastimestasi jauhelihaa? Älä tee tätä virhettä
Näin saat graavattua lohen todella nopeasti: "Kaikki konstit käyttöön"
Pakastatko jauhelihaa? Älä vaan tee näitä mokia
Onko pakastimessasi jauhelihaa? Jos haluat tehdä siitä ruokaa, toimi näin
Perheenäidin jauhelihakikkaa ylistetään: "750 gramman pakkaus jauhelihaa puolitettuna ja pakastettuna..."
Ellenin mahtava jauhelihavinkki säästää sekä tilaa että rahaa: "Tämä on nerokasta!"
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos