Uskomaton perunapesuri kuorii potut hetkessä – "miksen keksinyt tätä aiemmin?"

Uusien perunoiden kuoriminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Makuja.fi-sivustolla kerrottiin kesäkuussa hitiksi nousseesta YouTube-videosta, jossa opastetaan uskomattoman kätevä tapa putsata uudet perunat. Niksin avulla pystytään kuorimaan kilokaupalla perunoita sekunneissa askeettisissa mökkiolosuhteissakin. Välineiksi pottujen pesuun tarvitaan ainoastaan akkuporakone, puhdas vessaharja, ämpäri, vettä ja tietysti uusia perunoita.

Sosiaalisessa mediassa kevään ja kesän aikana levinnyt niksi teki vaikutuksen myös helsinkiläisravintola Tony's Delin keittiöpäällikkö Anssi Nurmiseen.

– Reilun 15 vuoden ajan olen rapsutellut uusia perunoita ravintoloissa ja mökillä. Pari viikkoa sitten törmäsin Facebookissa juttuun, missä näytettiin uusien perunoiden rapsutus WC-harjan sekä akkuporakoneen avulla. Pääsin testaamaan niksiä ravintolassa ja innostuin.

Nurminen päätti näyttää niksin myös ravintola-alalla työskenteleville ystävilleen.

– Kukaan kymmenestä kaverista ei ollut kuullut tai nähnyt tätä koskaan. Minulle tuli sellainen olo, että tämä niksi pitäisi jakaa kaikille suomalaisille, sillä se olisi etenkin kesää ajatellen erittäin kova homma. Laadullisesti perunoista tulee vielä huomattavasti parempia kuin esimerkiksi ammattikäyttöön tarkoitetulla rapsutuskoneella.

Ravintolassa käytössä tuunattu versio pulloharjoista

Nurminen onkin ottanut huikean perunaporan päivittäiseen käyttöön myös Tony's Deli -ravintolassa. Ravintolaolosuhteisiin keittiöpäällikkö on tuunannut pesurin pulloharjoista, mökkikäyttöön kelpaa puhdas vessaharja.

– Ravintolassa saattaa kulua 10 kiloa uutta perunaa päivässä. Aiemmin sitä on helposti turvautunut ulkomaisiin uusiin perunoihin, joiden kuoret irtoavat helpommin kuin kotimaisten. Perunaporan ansiosta tätä ongelmaa ei enää ole ja voimme käyttää kotimaisia perunoita.

Yksi asia Nurmista kuitenkin harmittaa:

– Miksen keksinyt tätä aiemmin? Kyllä näin monen vuoden kokkaamisen jälkeen olisi pitänyt jo herätyskellojen soida. Tämä on niin yksinkertaisen loistava juttu, Nurminen nauraa.

Miten niksi käytönnössä toimii? Katso videolta Anssi Nurmisen demonstraatio:

Petra Tuominen, petra.tuominen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!