Uskomaton kaakaoresepti – lisää joukkoon punaviiniä ja ylläty!

Uudenlainen kaakaoresepti sisältää punaviiniä. Shutterstock

Erikoisessa kaakaoreseptissä yhdistyvät ainesosat, joita ei olla totuttu nauttimaan yhdessä.

Talvella kaakao maistuu monelle. Lämmittävään maitopohjaiseen juomaan saa kuitenkin entistä enemmän twistiä, kun sen sekaan lisää yllättävää ainesosaa, punaviiniä.

Kaakao saa punaviinistä entistä täyteläisemmän maun. Koska punaviinikaakao on paljon perinteistä kaakaota vahvempaa, voi sitä tarjoilla myös pienemmistä laseista tai mukeista kuin kaakaota yleensä.

Punaviinikaakao

3,5 dl maitoa
2,4 dl punaviiniä
1,2 dl tummaa suklaata

Kaada kattilaan maito ja tumma suklaa. Sekoita jatkuvasti, kunnes suklaa sulaa maidon joukkoon. Kaada joukkoon punaviini ja kuumenna, kunnes juoman lämpötila on sopiva. Kaada juoma kahteen mukiin tai 6–8 pieneen lasiin. Viimeistele kookos-kermavaahdolla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.