Unohda perinteiset versiot! Valmista kahvi uudella tavalla ja ylläty

shutterstock_248717935
Shutterstock

Moni nauttii kahvikupillisensa kylmänä vain kuumimmilla helteillä tai erikoistilaisuuksissa. Jääkahvi sopii kuitenkin hyvin myös arkiaamuihin – ja piristää aivan samaan tapaan kuin kuumakin kahvi.

Jääkahvi on klassikkojuoma, jota harva valmistaa säännöllisesti kotona. Poimi vinkit siihen, kuinka herkullinen ja virkistävä jääkahvi valmistuu myös kotikeittiössä.

VINKKI! Jos kaipaat jääkahviisi erityistä lisämakua, lisää sen joukkoon ripaus merisuolaa, karamelliuutetta tai suklaakastiketta.

Kaksi tapaa valmistaa jääkahvi

Kun kyse on kahvista, joka on tarkoitus tarjoilla kuuman sijaan kylmänä, on lähtökohtaisesti kaksi vaihtoehtoista tapaa valmistaa juoma: joko kuumasta tai kylmästä kahvista. Kuumasta kahvista valmistettu jääkahvi valmistuu liki yhtä nopeasti kuin perinteinenkin kahvi. Kylmänä uutettu kahvi tekeytyy jääkaapissa yön aikana – mutta on erityisen hienostuneen makunsa vuoksi kaiken vaivan arvoista.

Jääkahvi kuumasta kahvista

Helpoin ja nopein tapa valmistaa jääkahvia on kaataa tavalliseen tapaan keitetty kahvi lasiin tai mukiin, joka on täynnä jääpaloja. Koska kahvi jäähtyy tällä taktiikalla todella nopeasti, ei lämpötilan vaihtelu vaikuta negatiivisesti juoman makuun samalla tavalla, kuin kahvin jäähtyessä kuppiin. Kahvin joukkoon lisätään lopuksi maitoa, sokeria ja muutama jääpala – ja sitten nautitaan.

Jääkahvi kylmästä kahvista

Kylmänä uutettu kahvi on maultaan erityisen hienostunutta, ja sen valmistamisen avuksi tarvitaan pressopannu. Pannuun mitataan haluttu määrä kahvia ja päälle kaadetaan kuuman veden sijaan kylmää vettä. Muutaman minuutin haudutusajan sijaan juoma laitetaan jääkaappiin tekeytymään yön yli. Aamulla kylmä kahvi kaadetaan lasiin tai mukiin, jossa on jääpaloja. Kahvin voi maustaa halutessaan maidolla, kermalla, siirapilla tai vaikkapa vaniljasokerilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja