0:27

Unohda kauppojen "terveelliset" lounasvaihtoehdot! Seuraavat syyt puhuvat omien eväiden puolesta

Ravitsemusalan asiantuntijat suosittelevat vaihtamaan kauppojen lounaseväät itse tehtyihin ruokiin. Vaikka valmiit ruoka-annokset vaikuttaisivat terveellisiltä, ne saattavat loppupeleissä muodostua melko epäterveellisiksi vaihtoehdoiksi.

VIDEO: Katso videolta resepti herkullisen caesar-salaatin valmistamiseen.

Seuraavat syyt puhuvat itse tehtyjen lounaseväiden puolesta.

1) Saattavat sisältää piilorasvaa ja -suolaa

Kun ostat valmiita ruoka-annoksia, et voi olla täysin varma siitä, mitä kaikkea lounaasi oikein sisältää. Monet ravintolat eivät pelkää käyttää annoksissaan reilusti rasvaa ja suolaa, sillä nämä kaksi ainesosaa saavat ruoan maistumaan.

– Vaikka salaatteja ja lämmintä ruokaa tarjoilevat ravintolat mainostaisivat itseään terveellisinä, proteiinia ja kasviksia tarjoilevina paikkoina, sinulla ei välttämättä ole aavistustakaan siitä, kuinka paljon öljyä, suolaa ja kastiketta ne voivat sisältää, ravintoasiantuntija Laura Burak kommentoi The Insider -sivustolle.

2) Annoskokojen hallinta vaikeaa

Painonhallinnassa ja terveellisessä syömisessä annoskoot ovat avainasemassa. Omien lounaseväiden kanssa annoskokojen hallinta on helppoa, toisin kuin valmiiden ruoka-annosten. Varsinkin ravintolasta take away -ruokaa ostettaessa annoskoot ylittävät usein oman tarpeen.

Ja kun ruokaa on lautasella, se tulee usein syötyä loppuun viimeistä murua myöten, Burak lisää.

Jos valmiit annokset ovat puolestaan liian pieniä tai ravintoköyhiä, niiden syöminen saattaa altistaa iltapäiväherkuttelulle.

3) Et tiedä kuinka ruoka on valmistettu

Raaka-aineiden lisäksi toinen terveellisiin valmislounaisiin liittyvä ongelma on, ettet tiedä kuinka ne on valmistettu.

Esimerkiksi annoksen broileri on saatettu paistaa öljyssä, joka ei välttämättä ole se kaikkein paras vaihtoehto, sillä terveelliset öljyt ovat usein samalla myös niitä kaikkein kalleimpia.

4) Omat eväät = omia suosikkiraaka-aineita

Kotona tehtyjen lounaseväiden hyvä puoli on myös se, että voit valmistaa annoksesi omista suosikkiraaka-aineistasi. Samalla tiedät varmasti, mistä ruoka on oikein peräisin.

– Kun valmistat oman ruokasi, voit kontrolloida sitä, mitä ja mistä peräisin olevia raaka-aineita käytät. Voit ostaa luomutuotteita ja proteiinia, jonka alkuperän pystyt jäljittämään, Burak toteaa.

Lähde: The Insider

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja