Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lukuisia terveysvaikutuksia! Uusi herkullinen superfood nostaa arkiruokasi aivan uudelle tasolle

Japanilaisilla umeboshi-luumuilla uskotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä.
Japanilaisilla umeboshi-luumuilla uskotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä. Shutterstock
Julkaistu 19.07.2018 06:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Lukuisista terveysvaikutuksista tunnettu japanilainen hedelmäsäilyke umeboshi on nyt löytänyt tiensä myös suomalaisten kotikeittiöihin. 

Miltä kuulostaisi, jos olisi olemassa raaka-aine, joka sekä parantaa ruoan makua että tekee hyvää terveydellesi? Vaikka tämä kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta, nämä asiat ovat lähempänä sinua kuin uskotkaan!

Kyseessä on nimittäin monipuolisesti erilaisiin ruokiin käytettävä japanilainen hedelmäsäilyke umeboshi, joka on nousemassa kovaa vauhtia seuraavaksi hittituotteeksi terveystietoisten kuluttajien keskuudessa.

Sopii mausteeksi mitä erilaisimpiin ruokiin

Kyseessä ei ole mikään uusi tuote, sillä umeboshia on käytetty jo vuosisatojen ajan niin ruoanlaittoon kuin lääkinnälliisiin tarkoituksiin. 

Nyt tämän umeboshi-luumuista valmistetun etikkasäilykkeen hyötyihin ollaan  herätty todenteolla, ja siitä valmistettu tahna on otettu ilolla vastaan etenkin vegaanisessa ruoanlaitossa. Vaikka umeboshi on valmistettu hedelmistä, tahna ei odotusten mukaisesti maistu makealta, vaan pikemminkin kirpeältä ja suolaiselta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Japanilaisessa ruoanlaitossa tahnaa lisätään usein keitetyn riisin sekaan, mutta umeboshi sopii antamaan hapokkaan kirpeää makua mitä erilaisempiin ruokia aina lasagnesta keittoihin ja jälkiruokiin.

Sen lisäksi, että tahna antaa ruokiin makua, tällä hedelmällä uskotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä. Umeboshi-luumujen väitetään sisältävät runsaasti rautaa, kalsiumia ja antioksidantteja, ja niiden syömisestä uskotaan olevan apua myös ruoansulatukselle ja sydämelle. Niiden on väitetty myös vähentävän syöpäriskiä ja parantavan krapulan.

Todellinen ihmehedelmä siis!

Lähteet: Independent, HealthyFocus

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

K-ryhmä listasi neljä erikoistuotetta, joista et välttämättä ole kuullutkaan: "Tulevaisuudessa kesän uudet perunat ja silli voidaankin tarjoilla osterinlehden kera"Yksisarvisruoka, kauramaito, Aperol Spritz… Tässä ovat tämän vuoden 10 isointa ruokatrendiä: Kuinka monta niistä olet testannut?Asiantuntijat perkaavat suosituimpia ruokatrendejä – eivät niin terveellisiä kuin ehkä luulit? Parantaa suoliston terveyttä ja auttaa laihtumaan! Toimittaja joi viikon ajan terveysvaikutuksistaan tunnettua hittijuomaa – näin käviSomessa kohistaan unenlaatua parantavasta terveysjuomasta – tuttu jo lähes jokaiselle suomalaiselle "Polttaa rasvaa ja parantaa krapulan" – yllättävä kuitupommi viedään nyt käsistä
SuperfoodVegeRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Superfood
  • 05.12.201917:31
    Ruoka

    Yksisarvisruoka, kauramaito, Aperol Spritz… Tässä ovat tämän vuoden 10 isointa ruokatrendiä: Kuinka monta niistä olet testannut?

  • 06.08.201911:36
    Ravitsemus

    Hillitsee verensokerin heilahtelua ja pitää kylläisenä – superterveellinen ravintoainepommi, josta et ole ehkä koskaan kuullutkaan

  • 16.06.201914:01
    Ruoka

    Viisi tulevaisuuden superruokaa, jotka voivat päätyä sinunkin lautasellesi – kuinka monta näistä tiedät?

  • 07.05.201907:03
    Ruokavalio

    Proteiinipitoinen kuitupommi, joka maistuu juustolle – tunnetko jo tämän terveystietoisten ylistämän superfoodin?

  • 29.04.201917:01
    Ruoanlaitto

    Täynnä D-vitamiinia ja hyviä rasvahappoja! Suomalaisesta superfoodista syntyy vapun maukkain brunssiherkku – nappaa talteen takuuvarma resepti