Lukuisia terveysvaikutuksia! Uusi herkullinen superfood nostaa arkiruokasi aivan uudelle tasolle

umeboshi
Japanilaisilla umeboshi-luumuilla uskotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä. Shutterstock

Lukuisista terveysvaikutuksista tunnettu japanilainen hedelmäsäilyke umeboshi on nyt löytänyt tiensä myös suomalaisten kotikeittiöihin. 

Miltä kuulostaisi, jos olisi olemassa raaka-aine, joka sekä parantaa ruoan makua että tekee hyvää terveydellesi? Vaikka tämä kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta, nämä asiat ovat lähempänä sinua kuin uskotkaan!

Kyseessä on nimittäin monipuolisesti erilaisiin ruokiin käytettävä japanilainen hedelmäsäilyke umeboshi, joka on nousemassa kovaa vauhtia seuraavaksi hittituotteeksi terveystietoisten kuluttajien keskuudessa.

Sopii mausteeksi mitä erilaisimpiin ruokiin

Kyseessä ei ole mikään uusi tuote, sillä umeboshia on käytetty jo vuosisatojen ajan niin ruoanlaittoon kuin lääkinnälliisiin tarkoituksiin. 

Nyt tämän umeboshi-luumuista valmistetun etikkasäilykkeen hyötyihin ollaan  herätty todenteolla, ja siitä valmistettu tahna on otettu ilolla vastaan etenkin vegaanisessa ruoanlaitossa. Vaikka umeboshi on valmistettu hedelmistä, tahna ei odotusten mukaisesti maistu makealta, vaan pikemminkin kirpeältä ja suolaiselta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Japanilaisessa ruoanlaitossa tahnaa lisätään usein keitetyn riisin sekaan, mutta umeboshi sopii antamaan hapokkaan kirpeää makua mitä erilaisempiin ruokia aina lasagnesta keittoihin ja jälkiruokiin.

Sen lisäksi, että tahna antaa ruokiin makua, tällä hedelmällä uskotaan olevan lukuisia terveyshyötyjä. Umeboshi-luumujen väitetään sisältävät runsaasti rautaa, kalsiumia ja antioksidantteja, ja niiden syömisestä uskotaan olevan apua myös ruoansulatukselle ja sydämelle. Niiden on väitetty myös vähentävän syöpäriskiä ja parantavan krapulan.

Todellinen ihmehedelmä siis!

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja