Tuska-festareiden erikoinen ilmiö ihmetyttänyt jo vuosia: Oluenmyynti pilvissä, järjestyshäiriöitä silti vähiten
Tuska-festivaalin kävijät juovat olutta enemmän kuin ketkään muut festarijuhlijat.
Tuska-festivaali pyörähtää tänä viikonloppuna käyntiin jo 19. kertaa. Metalliväen yhteen keräävä festivaali saattaa näyttää ulkoapäin tummanpuhuvalta ja aggresiiviselta, mutta festivaaleilla on jo vuosia vallinnut erikoinen ilmiö.
– Olemme markkinajohtaja oluen kulutuksessa per pää, näin meille ovat panimoalan ammattilaiset kertoneet. Jos myisimme vielä enemmän olutta, se alkaisi olla sula mahdottomuus. Silloin pitäisi saada lisää päiviä festareille, sanoo Tuskan promoottori Jouni Markkanen.
Järjestyshäiriöitä Tuskassa on hurjasta oluenkulutuksesta huolimatta silti vain vähän.
– Oluen juominen kuuluu metallimusiikkiin olennaisena osana, mutta siitä huolimatta porukka käyttäytyy hyvin. Yhtälö on erikoinen, mutta se johtuu osittain varmaan siitä, että festareilla myös syödään hyvin. Ilmiö kertoo myös porukan yhteisöllisyydestä. Joukossa on paljon korkeakoulutettuja ihmisiä, joita itse kutsun viikonloppuhevareiksi. He työskentelevät valtiollisissa hommissa, joissa ei voi olla bändipaita päällä, joten sitä korjataan sitten viikonloppuna.
– Meillä ei ole myöskään täysin vastakkain asettelevaa musiikkia, eivätkä valtavirran isoimmat trendit heilu meidän lavoillamme, Markkanen pohtii syitä vähälle järjestyshäiriöiden määrälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa