Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuopin hinta ei edullisimmasta päästä – tämän verran festareilla syöminen ja juominen rokottaa lompakkoa

festarit
Lehtikuva
Julkaistu 02.07.2016 08:01

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Seitsemän euroa tuoppi ja kymppi ruoka-annokseen. Festarikävijä saa varautua useammalla kympillä pitääkseen nälän ja janon poissa.

Festivaalien ruokatarjonta on muuttunut viime vuosina radikaalisti. Muikkujen, makkaroiden ja wokkien rinnalle on tullut laaja kirjo ruokaa, jossa ei pihistellä raaka-aineiden laadussa. Festivaaleilla syöminen ja juominen ei ole kuitenkaan ilmaista, ja laaturuoasta saa usein maksaa enemmän kuin perinteisistä vaihtoehdoista.

Peräti seitsemäätoista eri festivaalia järjestävän Timo Isomäen mukaan ruoan hinnasta ei kuitenkaan juurikaan tule valituksia.

– Kun ihminen lähtee festareille, hän olettaa asioiden maksavat tietyn määrän ja ottaa sen huomioon budjetissa. Jos festivaaliruokaa verrataan ravintolaruokaan, niin ei se siinä vertailussa mitenkään kallista ole, Isomäki toteaa.

– Harva ruoka festivaaleilla maksaa yli kymppiä, mutta kun annoskoot kasvavat, kasvaa myös hinta. Keskimäärin annos on kuitenkin sen kympin luokkaa.

Isomäen mukaan keskimääräinen festarikävijä käyttää rahaa tapahtumassa 30–40 euroa lipun hinnan päälle. Kaikkea summasta ei kuitenkaan välttämättä käytetä festivaalialueen sisällä, vaan kyse on kokonaisbudjetista.

– Juomaan menee rahasta kaksi kolmasosaa eli noin 20–25 euroa ja ruokaan kolmasosa eli noin 10–15 euroa päivässä.

– 20–25 eurolla saa festareilta 3–4 juomaa, jos ajatellaan, että puolen litran olut maksaa noin 7 euroa. 

Tuoreimmat aiheesta

Makuja