Tunnista pilaantunut viini – 6 selvää merkkiä

Viini beaujolais nouveau

Viritä aistisi parhaimmilleen ja opi kiinnittämäään huomiota oikeisiin seikkoihin tunnistaaksesi pilaantuneen viinin!

Viini ei välttämättä kestä pullossaan tai pakkauksessaan aina juomakelpoisena. Poimi Popsugar.com-sivuston vinkit pilaantuneen viinin tunnistamiseen.

1. Outo haju

Jos viini tuoksuu omituiselta, saattaa olla syytä huolestua sen kunnosta. Etenkin homeen, ummehtuneen kellarin, märän pahvin tai etikan haju viestii usein siitä, että viini ei ole enää juomakelpoista. Myös voimakas rusinan haju on merkki, joka kannattaa ottaa vakavasti.

2. Makeus

Jos punaviini maistuu erityisen makealta, voi se olla pilaantunut. Makeat jälkiruokaviinit ovat oma kastinsa, mutta jos viiniä ei ole luokiteltu erityisen makeaksi, on viini usein pilalla, jos se on maultaan sokerinen.

3. Ulospäin työntynyt korkki

Jos viinipullon korkki on liikkunut säilytyksen aikana, ei viini ole välttämättä aivan kunnossa. Esimerkiksi pullosta ulospäin työntynyt korkki voi viestiä siitä, että viini on altistunut liialle lämmölle.

4. Rusehtava väri

Hyvälaatuinen punaviini ei ole väriltään ruskeaa ja tästä syystä viinin väriin kannattaa kiinnittää huomiota. Etenkin, jos epäilykset viinin käyttökelpoisuudesta heräävät muutenkin, kannattaa viinin väriinkin kiinnittää huomiota. Valkoviini saattaa pilaantuessaan kellastua tai muuttua niin ikään tavallista ruskeammaksi.

5. Outo maku

Luonnottomat maut viinissä viestivät usein pilaantumisesta. Jos viinin mausta on vaikea erottaa hedelmän aromeja, kannattaa sen laatuun kiinnittää erityishuomiota.

6. Poreileva maku

Jos viini ei ole kuohujuomaa, mutta se maistuu siltä, kannattaa olla tarkkana. Etenkin toiseen kertaan käynyt viini maistuu usein vastoin odotuksia samantyyppisiltä kuin kuohujuomat.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja