Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tunisialainen makea lammaspata - Marka hloua

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 31.08.2012 06:50

Ruoanlaiton hienoimpia puolia on kokea uusia makuelämyksiä. Ruoka on vahva osa kunkin maailmankolkan kulttuuria ja henkii alkuperäistä tunnelmaa. Sitä kautta pääset matkaamaan ympäri maailmaa kotikeittiössä muutamalla eurolla. Kotikokkailu tuo matkailuun myös lisää mielenkiintoa. Kuinka hienoa onkaan maistaa paikan päällä ruokaa, jota on tehnyt aiemmin kotona ja huomata, miten se pitäisi "oikeasti" tehdä! En ole koskaan ollut Afrikassa ellei Kanariaa lasketa. Pohjois-Afrikan ruokakulttuuria olen sen sijaan testannut monta kertaa. Tuorein kokemus oli tunisialaisesta keittiöstä, jonka anteja olen tosin kokeillut aiemminkin.

Tein alkuruoaksi itse kasvattamiani härkäpapuja harissakastikkeen kera. Pääruoaksi oli vuorossa marka hlouaa eli makeaa pataa tunisialaisittain. Hauska makukokemus! Ja helppo.

Jos käytät kuivattuja kikherneitä, laita ne likoamaan jo edellisenä päivänä. Lihana oli sekä karitsan lapaa että etuselkää.

Marka hloua - tunisialainen makea pata

neljälle

500 g lampaan lapaa, pyydä lihakauppiasta leikkaamaan annoskokoisiksi palasiksi

kourallinen kuivattuja luumuja

kourallinen kuivattuja aprikooseja

kourallinen sulttaanirusinoita

100 g kikherneitä

2/3 dl oliiviöljyä

2 tl kurkumaa

1 tl kanelia

1,5 rkl ruskeaa sokeria

o,5 tl neilikkaa

suolaa

pippuria

Laita kikherneet likoamaan edellisenä iltana. Mausta liha suolalla, pippurilla, kurkumalla, kanelilla ja neilikalla. Lorauta päälle oliiviöljyä.  Ruskista liha kauttaaltaan. Lisää kikherneet. Kaada vettä päälle niin, että liha peittyy. Keitä 50 minuuttia. Liota sillä välin kuivattuja hedelmiä vartin verran. Lisää lopussa pataan  hedelmät ja keitä noin 5 minuuttia. Laita tarjolle.

Lisää aiheesta:

Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera15 x karitsa- ja lammasreseptiLihapullat osa 21: Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä9 x lammasreseptiSherryssä haudutettu karitsanpaistiKebab ja itsetehty pitaleipä
lammaspatareseptitunisialainen
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

lammas
  • 13.12.201913:32
    resepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 27.03.201819:36
    karitsa

    15 x karitsa- ja lammasresepti

  • 16.08.201719:52
    lihapullat

    Lihapullat osa 21: Lammaspullat aprikoosilla ja fenkolinsiemenillä

  • 21.03.201620:12
    karitsa

    9 x lammasresepti

  • 15.03.201609:45
    karitsa

    Sherryssä haudutettu karitsanpaisti