Tomaatteja ei kannattaisi säilyttää jääkaapissa yli kolmea päivää – tässä syy

tomaatit
Tomaatit sisältävät runaasti C-vitamiinia ja kivennäisaineita. Shutterstock

Moni säilyttää tomaatit jääkaapissa, vaikka näin ei kannattaisi oikeasti tehdä.

Floridan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että jääkaapin lämpötilassa tomaattien maku heikkenee. Maun heikkeneminen jääkaapissa liittyy muutoksiin sen DNA:ssa, jotka aiheutuvat kylmästä lämpötilasta. 

Tutkimuksessa tomaatteja säilytettiin viikko kylmässä (noin neljässä asteessa) ja sen jälkeen tomaatit siirrettiin toipumaan huoneenlämpöön (noin 20 asteeseen.) Tomaatit menivät kylmässä ikään kuin shokkiin, eikä edes kokonainen vuorokausi lämpimässä auttanut maun palautumisessa.

Tutkijat saivat kuitenkin viitteitä siitä, että alle kolmen päivän säilytys jääkaapissa ei tekisi tomaattien maulle hallaa. Jos siis haluat säilyttää tomaatit jääkaapissa, ole tarkkana, etteivät ne ole kylmässä yli kolmea päivää.

Tomaattinen uunimakkara 1:30

Lähde: FoxNews


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.