Tomaatteja ei kannattaisi säilyttää jääkaapissa yli kolmea päivää – tässä syy
Moni säilyttää tomaatit jääkaapissa, vaikka näin ei kannattaisi oikeasti tehdä.
Floridan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että jääkaapin lämpötilassa tomaattien maku heikkenee. Maun heikkeneminen jääkaapissa liittyy muutoksiin sen DNA:ssa, jotka aiheutuvat kylmästä lämpötilasta.
Tutkimuksessa tomaatteja säilytettiin viikko kylmässä (noin neljässä asteessa) ja sen jälkeen tomaatit siirrettiin toipumaan huoneenlämpöön (noin 20 asteeseen.) Tomaatit menivät kylmässä ikään kuin shokkiin, eikä edes kokonainen vuorokausi lämpimässä auttanut maun palautumisessa.
Tutkijat saivat kuitenkin viitteitä siitä, että alle kolmen päivän säilytys jääkaapissa ei tekisi tomaattien maulle hallaa. Jos siis haluat säilyttää tomaatit jääkaapissa, ole tarkkana, etteivät ne ole kylmässä yli kolmea päivää.
Lähde: FoxNews
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa