Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tästä syystä Pihlaja-karkeissa ei ole aitoa pihlajanmarjaa

Kettukarkkien kettu on muuttunut vuosien varrella.
Kettukarkkien kettu on muuttunut vuosien varrella.Fazer makeiset, Studio Taikalyhty
Julkaistu 28.02.2016 08:04
Toimittajan kuva

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Alkuperäisten Pihlajanmarja-marmeladien maku oli peräisin aidoista marjoista. 1980-luvulla reseptiä jouduttiin muuttamaan pihlajanmarjojen saatavuusongelmien vuoksi.

Kettukarkkinakin tunnettu Pihlaja-makeinen on Fazerin vanhin edelleen valmistuksessa oleva makeinen. Sitä on tehty lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 1885 asti.

– Ainoastaan sota-aikana kun sokeria ei ollut saatavilla, sen valmistuksessa oli tuotantokatkoksia, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo.

Alunperin reseptissä käytettiin aitoja pihlajanmarjoja, ja karamellin nimikin oli Pihlajanmarja. 1980-luvulla pihlajanmarjat korvattiin aromeilla ja nimeksi vaihtui Pihlaja.

– Siinä ei käytetä pihlajanmarjaa siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä ei ole saatavilla markkinoilla riittävää määrää. Satokausihan vaihtelee aivan valtavasti vuosittain ja pihlajanmarjan kaupallinen tuotanto on todella vähäistä.

Reseptin vaihtuminen ei ole horjuttanut kettukarkin suosiota. Se elää edelleen monien muistoissa ”mummokarkkina”.

– Pihlajaan liittyy todella paljon muistoja ja tarinoita siitä, milloin sitä on syöty. Suurille ikäpolville se on monille ollut se ensimmäinen makeinen mitä on saanut maistaa.

Osaatko avata karkkipussin oikeaoppisesti? Katso video!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ilmajoella tehdään poikkeuksellista salmiakkia: "Todella iso juttu"Moni ei tiedä, mistä Fazerin suosittu suklaapatukka on saanut nimensä – lue mielenkiintoiset suklaafaktatEnnennäkemätön karkki tulossa suomalaiskauppoihin: "Meiltä on jo pitkään toivottu..."Tiesitkö tätä "kettukarkeista"? Fazerin todellinen seniorimakeinen vaihtoi nimeään selkeästä syystäVanhin edelleen myynnissä oleva makeinen – tiedätkö, mistä ikonisen "kettukarkin" nimi on peräisin?Fazerilta huima uutuus? Prisman sivuilla myynnissä mielipiteet jakava Jaffa-keksi
MakeisetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • ma09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 15.10.14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • 30.8.09:43
    Ruoka

    Irtokarkki, josta tuli yhtäkkiä todella suosittu – ilmiö selittää makeisten hurjaa menekkiä

  • 28.8.18:23
    Viiden jälkeen

    Suomalaiset sekosivat irtokarkeista

  • 16.8.09:44
    Ruoka

    K18- ja K12-karkit MTV:n testissä: "Ei voi suositella kenellekään"