Tiesitkö, tästä syystä kananmunan kuori irtoaa joskus nihkeästi?
Jos kananmunan kuoriminen tuottaa haasteita, asiasta ei kannata huolestua – päinvastoin. Kuoren nihkeys on nimittäin merkki siitä, että käsissäsi on erittäin tuore kananmuna.
Videon vinkillä selvität hetkessä, onko kananmuna kypsä vai raaka.
Keitetyn kananmunan kuorimisen luulisi olevan melko yksinkertaista puuhaa, mutta aina homma ei hoidu yhtä kätevästi kuin toivoisi. Joskus kuori ei meinaa irrota valkuaisesta millään, jonka seurauksena käsiisi saattaa jäädä pelkkä keltuainen.
Ilmiö on yleinen, mutta mistä se oikein johtuu?
Jos kananmunan kuoriminen tuottaa haasteita, tällöin kyseessä on erittäin tuore kananmuna. Tuoreen munan ja kuoren välissä oleva kalvo on vielä sitkeä, mistä johtuen kuorenpalaset eivät lähde helposti irti.
Kananmuna onkin parhaimmillaan keitettäessä vasta reilun viikon kuluttua muninnasta.
Lähde: Munax
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje