0:25

Tiesitkö, tästä syystä kananmunan kuori irtoaa joskus nihkeästi?

Jos kananmunan kuoriminen tuottaa haasteita, asiasta ei kannata huolestua – päinvastoin. Kuoren nihkeys on nimittäin merkki siitä, että käsissäsi on erittäin tuore kananmuna. 

Videon vinkillä selvität hetkessä, onko kananmuna kypsä vai raaka. 

Keitetyn kananmunan kuorimisen luulisi olevan melko yksinkertaista puuhaa, mutta aina homma ei hoidu yhtä kätevästi kuin toivoisi. Joskus kuori ei meinaa irrota valkuaisesta millään, jonka seurauksena käsiisi saattaa jäädä pelkkä keltuainen. 

Ilmiö on yleinen, mutta mistä se oikein johtuu? 

Jos kananmunan kuoriminen tuottaa haasteita, tällöin kyseessä on erittäin tuore kananmuna. Tuoreen munan ja kuoren välissä oleva kalvo on vielä sitkeä, mistä johtuen kuorenpalaset eivät lähde helposti irti.

Kananmuna onkin parhaimmillaan keitettäessä vasta reilun viikon kuluttua muninnasta. 

Lähde: Munax

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja