Tiesitkö? Tästä syystä Heinz-ketsuppipullossa on numero 57

heinz
Henry Heinz uskoi onnenlukuihin. Shutterstock

Heinz-ketsuppipullon kyljessä seisoo logo "57 varietes". Heinz-tuotteita on kuitenkin paljon enemmän kuin 57, joten mitä luku oikeastaan tarkoittaa?

Makuja.fi kertoi aiemmin tuttujen tuotemerkkien logoihin piilotetuista viesteistä, joita et ole tullut huomanneeksi. Heinz-ketsuppipullojen numeron 57 olet luultavasti huomannut, mutta tiedätkö, mistä luku oikein tulee?

Heinz-tuotemerkki on tunnettu logostaan "57 varietes". Yrityksen vuonna 1869 perustanut Henry Heinz piti lukua 57 onnenlukunaan ja päätti siksi ottaa sen mukaan Heinzin logoon. Tosiasiassa hän oli kehittänyt merkin alle jo 60 erilaista tuotetta siinä vaiheessa, kun hän otti logon käyttöön, joten luku ei ole koskaan kuvannut varsinaista Heinz-tuotteiden määrää. 

Nykyään erilaisia Heinz-tuotteita on jo yli 5700, mutta logossa seisoo edelleen tuttu onnenluku 57.

Ruokaisa makaronilaatikko 3:39

Lähde: Heinz

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!