Tiesitkö? Tällainen vesi ei sovi kahvinkeittoon

Kahvi
Toiset vesilaadut sopivat kahvinkeittoon paremmin kuin toiset. Shutterstock

Moni ajattelee, että pullovesi on hanavettä puhtaampaa – ja sopii siksi kaikkein parhaiten kahvinkeittoon. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa.

Petri Nieminen ja Terho Puustinen valottavat teoksessaan Kahvi – suuri suomalainen intohimo sitä, sopivatko pullotetut kivennäis- tai lähdevedet kahvinkeittoon. Yllättäen eri pullovesissä on merkittäviä eroja, jotka vaikuttavat kahvin onnistumiseen.

Pullotettu kivennäisvesi

Pullotettu kivennäisvesi on tavallisesti liian puhdasta käytettäväksi kahviin. Tämä johtuu siitä, että ennen kivennäisaineiden lisäämistä vesi käy virvoitusjuomatehtailla läpi prosessin, jonka aikana se puhdistuu. Yllättäen veden puhtaus vaikuttaa negatiivisesti kahvin makuun. Kivennäisvesiin lisätään usein myös hiilihappoa, joka tekee siitä kahvinkeittoon soveltumatonta.

Pullotettu lähdevesi

Pullotettuun lähdeveteen keitetty kahvi onnistuu todennäköisemmin kuin pullotettuun kivennäisveteen keitetty. Lähdevesissä on kuitenkin eroja ja pullotettujen lähdevesien tuoteselosteisiin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta kahvi onnistuu mahdollisimman hyvin. Kahvin valmistamiseen käytetyn veden sopivin pH on 7.

Lähde: Petri Nieminen & Terho Puustinen: Kahvi – suuri suomalainen intohimo (Tammi, 2014)

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja