Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tällainen vesi ei sovi kahvinkeittoon

Toiset vesilaadut sopivat kahvinkeittoon paremmin kuin toiset.
Toiset vesilaadut sopivat kahvinkeittoon paremmin kuin toiset.Shutterstock
Julkaistu 24.09.2014 09:13

MTV LIFESTYLE

Moni ajattelee, että pullovesi on hanavettä puhtaampaa – ja sopii siksi kaikkein parhaiten kahvinkeittoon. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa.

Petri Nieminen ja Terho Puustinen valottavat teoksessaan Kahvi – suuri suomalainen intohimo sitä, sopivatko pullotetut kivennäis- tai lähdevedet kahvinkeittoon. Yllättäen eri pullovesissä on merkittäviä eroja, jotka vaikuttavat kahvin onnistumiseen.

Pullotettu kivennäisvesi

Pullotettu kivennäisvesi on tavallisesti liian puhdasta käytettäväksi kahviin. Tämä johtuu siitä, että ennen kivennäisaineiden lisäämistä vesi käy virvoitusjuomatehtailla läpi prosessin, jonka aikana se puhdistuu. Yllättäen veden puhtaus vaikuttaa negatiivisesti kahvin makuun. Kivennäisvesiin lisätään usein myös hiilihappoa, joka tekee siitä kahvinkeittoon soveltumatonta.

Pullotettu lähdevesi

Pullotettuun lähdeveteen keitetty kahvi onnistuu todennäköisemmin kuin pullotettuun kivennäisveteen keitetty. Lähdevesissä on kuitenkin eroja ja pullotettujen lähdevesien tuoteselosteisiin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta kahvi onnistuu mahdollisimman hyvin. Kahvin valmistamiseen käytetyn veden sopivin pH on 7.

Lähde: Petri Nieminen & Terho Puustinen: Kahvi – suuri suomalainen intohimo (Tammi, 2014)

LUE MYÖS:

Hanavedellä suuri vaikutus – Lohjalla keitetty kahvi häviää helsinkiläiselle?

Rasvatonta maitoa ei kannata laittaa kahviin – tässä syy

Uskomaton aamupala: Näin yhdistät kofeiinin ja proteiinin

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Kahvi jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Älä tee pahinta mokaa säilytyksessä: "Kahvin pahin vihollinen"Tavallinen kahvinkeitin vai kahvikone? Älä ainakaan sorru näihin laitevirheisiin: "Et saa kovin hyvää kahvia"Tiedätkö, miksi kahvinkeittimeen lisätään aina kylmää vettä?Kolme kuplaveteen liittyvää myyttiä – ethän enää usko näihin?Miksi sama kahvi maistuu erilaiselta kotona kuin työpaikalla? Taustalla yllättävä syyKannattaako kahvia säilyttää jääkaapissa? Tämä ja 5 muuta kahviin liittyvää uskomusta – tarkista, ovatko ne totta vai tarua
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?