Tiesitkö? Nämä rasvaiset ruoat ovat oikeasti terveellisiä

avokado, guacamole
Avokado sisältää paljon hyviä rasvoja. Shutterstock

Poimi vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa suosia niiden rasvaisuudesta huolimatta!

Moni välttelee rasvaa laihtuakseen, mutta raaka-aineen rasvaisuus ei välttämättä kerro koko totuutta sen terveellisyydestä.

Maapähkinävoi

Maapähkinävoi sisältää maapähkinöiden vuoksi hyviä rasvoja, eikä tämä amerikkalaisten suosikkituote ole tästä syystä rasvaisuudestaan huolimatta epäterveellistä. Maapähkinävoi pitää myös nälän erityisen hyvin loitolla sisältämänsä proteiinin vuoksi.

Lohi

Vaikka välttelisi rasvaa, ei lohta tai muita rasvaisia kaloja kannata ylenkatsoa. Lohen sisältämät rasvat ovat niin ikään laadultaan erityisen hyviä etenkin sen sisältämien omega3-rasvahappojen vuoksi.

Oliivi

Oliivit ovat rasvaista herkkua, mutta niiden tulehdusta ehkäisevien vaikutusten vuoksi oliiveja ei ole syytä vältellä ainakaan niiden rasvaisuuden vuoksi. Oliivien on todettu vaikuttavan muun muassa verenpaineeseen sitä alentavasti.

Avokado

Niin ikään avokadojen sisältämä rasva tekee hyvää terveydelle. Lisäksi avokadot sisältävän kuitua, kaliumia sekä C-vitamiinia, jotka kaikki tekevät hyvää terveydelle.

Saksanpähkinät

Saksanpähkinät sisältävät lohen tapaan terveydelle erityisen hyödyllisiä omega3-rasvahappoja. Tästä syystä saksanpähkinöitä ei kannata vältellä, vaikka rasvianen ruoka olisikin karsittu ruokavaliosta.

Pellavansiemenet

Syy siihen, miksi moniin terveysherkkuihin lisätään juuri pellavansiemeniä on se, että niiden sisältämät rasvat ovat erityisen hyvälaatuisia.

Lähde: Blackdoctor

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!