Tiesitkö? Cocktail-sateenvarjoihin on piilotettu salainen viesti – näin löydät sen

Cocktail sateenvarjo
Cocktail-sateenvarjot olivat kova juttu ainakin 1990-luvulla. Shutterstock

Cocktail-sateenvarjot tuovat meille kaukaisen viestin Kiinasta.

Pirteät neonväriset sateenvarjot kirkkaissa drinkeissä palauttavat monelle suomalaiselle mieleen kultaisen 1980- tai 1990-luvun. Sateenvarjoilla koristeltuja drinkkejä löytyy vielä tänäkin päivänä ainakin erilaisista tikibaareista. Mutta olitko tietoinen, että niiden sisään on piilotettu salainen viesti?

Minikokoisia paperisia sateenvarjoja tuotetaan Kiinassa, jossa niitä on valmistettu aina vuodesta 1932 lähtien. Historiankirjojen mukaan ensimmäisenä cocktail-sateenvarjoja käytti Hilton Waikiki -hotellin baarimikko Harry Yee.

Näin löydät salaisen viestin!

Tänä päivän sateenvarjoja pyritään luonnollisesti valmistamaan mahdollisimman halvalla. Valmistajista onkin tullut luovia ja valmistusprosessissa hyödynnetään kierrätettyä materiaalia. Itse asiassa sateenvarjoon on piilotettu pieni pala kiinalaisesta sanomalehdestä!

Miten sen sitten löytää? Vedä sateenvarjon kärki irti ja avaa pieni paperinpala, joka on aivan puisen tikun kärjessä. Sieltä löydät todennäköisesti osan vanhaa kiinalaista uutisjuttua. Loistava puheenaihe baaritiskille siis!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat