Tiedätkö, mitä tapahtuu, kun lisäät kahviisi maitoa? Tulee monelle yllätyksenä
Lisäätkö sinä kahviisi maitoa? Se vaikuttaa juomaelämykseesi sekä positiivisesti että negatiivisesti.
Maito vähentää kofeiinin vaikutusta
Kun kahviin lisää maitoa, ei kofeiini vaikuta yhtä voimakkaasti. Keholla kestää kauemmin sulattaa maitoa sisältävää kahvia, mikä vähentää myös kofeiinin vaikutusta.
Maidolla on kuitenkin myös yllättävän positiivinen vaikutus: maitoa sisältävä kahvi itse asiassa jäähtyy 20 prosenttia hitaammin kuin musta kahvi!
Jo kahvin tuoksu piristää
Aina ei välttämättä edes tarvitse juoda kahvia!
Moni juo kahvia piristyäkseen, vaikka jo kahvin aromien haistelu voi vaikuttaa piristävästi. Parhaimmillaan kahvin tuoksu voi vaikuttaa aivoihin ja helpottaa jopa uniongelmia.
Lähde: Mitt Kök
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti