Tiedätkö, mitä tapahtuu, kun lisäät kahviisi maitoa? Tulee monelle täysin yllätyksenä
Lisäätkö sinä kahvisi joukkoon maitoa? Se vaikuttaa juomaelämykseesi sekä positiivisesti että negatiivisesti.
Maito vähentää kofeiinin vaikutusta
Kun kahviin lisää maitoa, ei kofeiini vaikuta yhtä voimakkaasti. Elimistöllä kestää kauemmin sulattaa maitoa sisältävää kahvia, mikä lieventää myös kofeiinin vaikutusta.
Maidolla on kuitenkin myös yksi yllättävän positiivinen vaikutus kahviisi: kupposesi sisältö itse asiassa jäähtyy 20 prosenttia hitaammin mustaan kahviin verrattuna.
Jo kahvin tuoksu piristää
Aina ei välttämättä edes tarvitse juoda kahvia.
Moni juo kahvia piristyäkseen, vaikka jo kahvin aromien haistelu voi vaikuttaa piristävästi. Parhaimmillaan kahvin tuoksu voi vaikuttaa aivoihin ja helpottaa jopa uniongelmia.
Lähde: Mitt Kök
Juttu on alun perin julkaistu vuonna 2017.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa