Terveysjuomasta tuli hillitön hitti – helppo tehdä kotona!

Shutterstock

Kurkumalla höystetyt juomat ovat nyt trendikkäintä, mitä lasiin voi valita. Kurkumabuumi ei näytä laantumisen merkkejä.

Kurkuma, kookosöljy ja mantelimaito muodostavat trendikkään juoman, joka puhdistaa kehoa, ehkäisee tulehduksia ja saa ruoansulatuksen toimimaan paremmin. Juomaa voi maustaa esimerkiksi mustapippurilla, inkiväärillä, kanelilla ja kardemummalla.

Kurkumamaidon suosio kasvaa kasvamistaan, ja nyt juomasta tehdään jo mehujäitäkin: kaada juomaa mehujäämuotteihin ja pakasta. Jääkylmät mausteiset herkut ovat hyvä hellepäivän viilennys. 

Kurkumajuoma taipuu hyvin myös smoothieksi, kun sen pyöräyttää tehosekoittimessa banaanin tai mangon kanssa. 

Näin teet kurkumamaitoa kotona:

Sekoita keskenään kurkumaa, mustapippuria, inkivääriä, kanelia ja kardemummaa. Lisää joukkoon muutama tippa vettä niin, että saat mausteista sekoitettua tahnan. Sekoita joukkoon pieni loraus kookosöljyä ja laita tahna jähmettymään jääkaappiin. Jäähtynyt tahna on helppo sekoittaa mantelimaidon joukkoon. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.