Terveellinen proteiininlähde – ethän heitä tätä osaa vesimelonista roskiin?

Muistatko lapsena kuulleesi varoituksia siitä, että vesimelonin siemenestä voi kasvaa mahassa vesimelonipuu? Älä säikähdä, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Sen sijaan tarinoiden kohteet, mustanruskeat vesimelonin siemenet ovat oikeaa superruokaa.

Vesimeloni on kesän herkkua, jota on mukava napostella etenkin lämpimillä keleillä. Älä kuitenkaan tee vesimelonia napostellessasi sitä virhettä, että heittäisit sen siemenet roskiin, sillä niillä on lukuisia terveysvaikutuksia.

TIESITKÖ? Vesimelonin siemenet muistuttaat maultaan auringonkukansiemeniä.

Proteiinia, B-vitamiinia sekä hyviä rasvoja

Itäneet vesimelonin siemenet ovat oikeaa terveysherkkua sen jälkeen, kun ne on kuorittu ja kuivattu. Tämä vaatii hieman vaivaa, mutta kaikessa terveellisyydessään ne ovat sen arvoisia.

Työstetyt vesimelonin siemenet ovat vähäkalorista ja proteiinipitoista välipalaa. Vain 10 grammaa vesimelonin siemeniä sisältää enemmän proteiinia kuin yksi kananmuna. Vesimelonin siemenet sisältävät myös terveellistä B-vitamiinia, magnesiumia sekä hyviä rasvoja.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!