Tehoa rasvanpolttoon: Näitä hiilareita kannattaa syödä!

Puuro
Shutterstock

Kaikkia hiilihydraatteja ei missään nimessä kannata vältellä laihtumisen toivossa: kuitupitoinen ruoka nimittäin tehostaa rasvanpolttoa.

Jokainen ihminen tarvitsee ruokavalioonsa hiilihydraatteja saadakseen energiaa. Hiilihydraatit ovat tärkeitä myös painonpudottajille, vaikka monet pyrkivätkin välttelemään niitä viimeiseen asti laihtumisen toivossa.

Ruokavaliosta on toki fiksua jättää pois ylimääräiset sokerit ja prosessoidut hiilihydraatit, jos mielii hoikistua. Tietynlaiset hiilihydraatit voivat kuitenkin jopa tehostaa painonpudotusta ja rasvanpolttoa.

Älä unohda kuitupitoisia hiilihydraatteja

Valitse lautasellesi ravintotiheitä ja kuitupitoisia hiilihydraatteja. Näitä raaka-aineita syömällä vältät ylimääräisen turvotuksen ja pysyt kylläisenä pidempään:

1. Ohra
1,2 desilitraa keitettyä ohraa sisältää 97 kilokaloria, 22 grammaa hiilihydraatteja sekä 3 grammaa kuituja.

Ohra on tehokas ruoka hillitsemään nälkää ja tasoittamaan verensokeria. Valitse kokojyväohraa, jolloin saat entistä enemmän hyviä ravinteita.

2. Herneet
1,2 desilitraa keitettyjä herneitä sisältää 67 kilokaloria, 12,5 grammaa hiilihydraatteja ja 4,5 grammaa kuitua.

Yhdestä herneannoksesta saat 12 prosenttia päivittäisestä sinkkitarpeestasi. Sinkki auttaa paitsi ehkäisemään flunssaa myös hillitsemään nälkää.

3. Pavut
1,2 desilitraa mustia ja vähäsuolaisia purkkipapuja sisältää 109 kilokaloria, 20 grammaa hiilihydraatteja ja 8 grammaa kuitua.

Pavunsyöjillä on tutkitusti 23 prosenttia pienempi riski keskivartalolihavuuteen. Myös riski ylipainoon on pienempi, selviää The Journal of the American College of Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Eri papulaadut sisältävät hieman eri määriä kuitua, mutta kaikkia kannattaa lisätä ruokavalioon, sillä ne ovat myös hyviä proteiinin ja raudan lähteitä.

4. Kaura
1,2 desilitraa kypsentämätöntä kauraa sisältää 153 kilokaloria, 27 grammaa hiilihydraatteja ja 4 grammaa kuitua.

Puolet kauran sisältämästä kuidusta on niin sanottua liukenevaa kuitua, joka pitää vatsan kylläisenä pidempään ja nälän kurissa. Tutkimuksen mukaan liukeneva kuitu auttaa myös vähentämään kehon viskeraalista rasvaa.

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja