Tee ranskalaisia uudella tavalla: Korvaa peruna tutulla vihanneksella

kesakurpitsaranskalaiset
Kesäkurpitsa taipuu hyvin myös ranskalaisiksi. Jani Kinnunen / Sivumaku

Hyödynnä kesäkurpitsa uudella tavalla ja valmista siitä herkullisia ranskalaisia!

Kevään myötä useiden vihannesten hinta laskee ja tarjolla on erityisen paljon esimerkiksi kesäkurpitsaa. Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee loihtimaan kesäkurpitsasta vaihtelun vuoksi herkullisia ranskalaisia.

– Löysin jälleen itselleni uuden tavan nauttia tuosta satoisasta kasvista, jota olemme kasvattaneet joka kesä myös mökillä. Kesäkurpitsaa ranskalaisten perunoiden tapaan tarjoiltuna yllätti, Kinnunen kirjoittaa.

Kesäkurpitsaranskalaisia voi tarjoilla pääruoan kanssa – tai vaikkapa sellaisenaan dipin kanssa.

– Herkku vei joka tapauksessa kielen mennessään ja ajatukset italialaisen torin laidalle, bloggari hehkuttaa.

Katso kesäkurpitsaranskalaisten resepti Sivumaku-blogista!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.