Tee itse superhyviä sipsejä – parempia kuin kaupan valmiit!

Sipsit
Sipsejä ei kannata ostaa kaupasta valmiina, jos on aikaa valmistaa ne itse. Shutterstock

Allt om Mat -sivuston reseptillä valmistuu erä herkullisia itse tehtyjä sipsejä, jotka on helppo maustaa oman maun mukaan esimerkiksi chilillä tai mustapippurilla.

Perunalastut ostetaan usein ruokakaupasta valmiina, mutta niiden valmistamista kannattaa kokeilla myös itse, sillä lopputulos on todellakin kaiken sen vaatiman vaivan arvoinen! Sipsejä valmistaessa on syytä olla erityisen varovainen kuuman öljyn kanssa, sillä se voi saada ikävää vahinkoa aikaiseksi.

Perunalastujen perusresepti

750 g perunoita
2 litraa öljyä
0,5 tl hienoa merisuolaa

Pese perunat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi siivuiksi. Kuivaa perunoita hieman pyyhkeen avulla.

 Kuumenna öljy kattilassa tai rasvakeittimessä 160-asteiseksi.

Lisää perunalastut yksitellen öljyyn ja paista niitä 1–2 minuuttia tai niin kauan, kunnes lastut ovat kullanruskeita.

Nostele lastut öljystä reikäkauhalla ja asettele ne pyyhkeen tai talouspaperin päälle, jotta liika öljy imeytyisi pois. Lisää suola ja muut mausteet.

Mausta sipsit mielesi mukaan

Sipsien perusresepti sopii hyvin tuunattavaksi, mikäli haluaa valmistaa esimerkiksi mustapippuri- tai chilisipsejä. Jos sipsit haluaa maustaa mausteseoksella, on yksi teelusikallinen suolatonta mausteseosta sopiva määrä yhden sipsisatsin maustamiseen. Myös viinietikka sopii oivallisesti itse tehtyjen sipsien mausteeksi.

 Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja