Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee itse superhyviä sipsejä – parempia kuin kaupan valmiit!

Sipsejä ei kannata ostaa kaupasta valmiina, jos on aikaa valmistaa ne itse.
Sipsejä ei kannata ostaa kaupasta valmiina, jos on aikaa valmistaa ne itse.Shutterstock
Julkaistu 18.07.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Allt om Mat -sivuston reseptillä valmistuu erä herkullisia itse tehtyjä sipsejä, jotka on helppo maustaa oman maun mukaan esimerkiksi chilillä tai mustapippurilla.

Perunalastut ostetaan usein ruokakaupasta valmiina, mutta niiden valmistamista kannattaa kokeilla myös itse, sillä lopputulos on todellakin kaiken sen vaatiman vaivan arvoinen! Sipsejä valmistaessa on syytä olla erityisen varovainen kuuman öljyn kanssa, sillä se voi saada ikävää vahinkoa aikaiseksi.

Perunalastujen perusresepti

750 g perunoita
2 litraa öljyä
0,5 tl hienoa merisuolaa

Pese perunat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi siivuiksi. Kuivaa perunoita hieman pyyhkeen avulla.

 Kuumenna öljy kattilassa tai rasvakeittimessä 160-asteiseksi.

Lisää perunalastut yksitellen öljyyn ja paista niitä 1–2 minuuttia tai niin kauan, kunnes lastut ovat kullanruskeita.

Nostele lastut öljystä reikäkauhalla ja asettele ne pyyhkeen tai talouspaperin päälle, jotta liika öljy imeytyisi pois. Lisää suola ja muut mausteet.

Mausta sipsit mielesi mukaan

Sipsien perusresepti sopii hyvin tuunattavaksi, mikäli haluaa valmistaa esimerkiksi mustapippuri- tai chilisipsejä. Jos sipsit haluaa maustaa mausteseoksella, on yksi teelusikallinen suolatonta mausteseosta sopiva määrä yhden sipsisatsin maustamiseen. Myös viinietikka sopii oivallisesti itse tehtyjen sipsien mausteeksi.

 Lähde: Allt om Mat

Lisää aiheesta:

Yhdellä raaka-aineella saat elämäsi parhaita kanansiipiäParas tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaYlistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat" Näin valmistat helpot "mökkiranskalaiset" – täydellisiä dippaamiseen!Täydellinen tapa rapeiden lohkoperunoiden valmistamiseen: "Tosi, tosi helppo ohje""Pohjolan appelsiini" on unohdettu vitamiinipommi – tästä raaka-aineesta valmistuvat terveelliset sipsit!
PerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä