Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydelliset valmistustavat parsalle – ei kannatakaan keittää!

Kappeli tarjoilee tänä vuonna parsarisottoa kampasimpukoiden kera.
Kappeli tarjoilee tänä vuonna parsarisottoa kampasimpukoiden kera. MTV
Julkaistu 15.04.2016 11:41

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Vihreällä ja valkoisella parsalla on maku- ja suutuntumaeroja, joiden takia parsat kannattaa valmistaa eri tavoilla. Vihreä parsa maistuu sellaisenaankin. 

Vihreä parsa on kesäinen ja kevyt herkku, jota ei tarvitse välttämättä edes kuoria tai keittää. Puinen tyvi kannattaa kuitenkin leikata pois. 

– Vihreä parsa sopii hyvin sellaisenaan esimerkiksi salaatteihin antamaan rapsakkuutta, vinkkaa ravintola Kappelin keittiömestari Tapio Kyllönen. 

Vihreä parsa sopii hyvin myös grilliin tai uunissa paahdettavaksi. Jos päädyt keittämiseen, varo ylikypsentämästä parsaa.

– Viiden minuutin keittoaika riittää. 

Valkoinen parsa on maultaan vihreää hienostuneempi. Se on syytä kuoria kokonaan puisten säikeidensä takia. 

Valkoinen parsa sopii hyvin esimerkiksi kuohkeaan parsakeittoon. 

– Parsaa kannattaa tarjota mietojen makujen kanssa. Hollandaisekastike on varma kumppani. Parasta parsa on grillatun pihvin kyljessä, Kyllönen vinkkaa. 

Kyllönen valmistaa parsa-annoksia Kappelissa, joka monien muiden HOK-Elannon ravintoloiden ohella tarjoaa parsaa ensi viikosta alkaen. 

– Laskimme, että kuorimme parsaa 18 kilometriä parsaviikkojen aikana. Parsaa kuluu 5500 kiloa, kertoo HOK-Elannon markkinointipäällikkö Susanna Hagelstam. 

Lisää aiheesta:

"Köyhän miehen parsa" yllättää – oletko testannut?Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseenPitääkö parsa kuoria? Ruotsalaiskokilta tärkeä muistutusVihreän ja valkoisen parsan ero yllättää – paras tapa kevätherkun kypsentämiseen ja muut parsafaktatMestarikokki Harri Syrjäsen vinkit kevään herkullisimpiin parsoihin – ”täydellinen vappubrunssille”Kevään paras pasta! Oletko jo kokeillut?
ParsaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 1.5.08:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi parsa saa pissan haisemaan pahalta?

  • 24.4.07:43
    Ruoka

    "Köyhän miehen parsa" yllättää – oletko testannut?

  • 22.4.17:08
    Ruoka

    Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseen

  • 22.4.12:02
    Ruoka

    Ei liemikuutiota parsarisottoon! Nappaa kokkien risottovinkit ja parhaat parsaohjeet

  • 07.05.202417:03
    Ruoka

    Paras tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makua