Täydelliset valmistustavat parsalle – ei kannatakaan keittää!

parsa (1)
Kappeli tarjoilee tänä vuonna parsarisottoa kampasimpukoiden kera. MTV

Vihreällä ja valkoisella parsalla on maku- ja suutuntumaeroja, joiden takia parsat kannattaa valmistaa eri tavoilla. Vihreä parsa maistuu sellaisenaankin. 

Vihreä parsa on kesäinen ja kevyt herkku, jota ei tarvitse välttämättä edes kuoria tai keittää. Puinen tyvi kannattaa kuitenkin leikata pois. 

– Vihreä parsa sopii hyvin sellaisenaan esimerkiksi salaatteihin antamaan rapsakkuutta, vinkkaa ravintola Kappelin keittiömestari Tapio Kyllönen

Vihreä parsa sopii hyvin myös grilliin tai uunissa paahdettavaksi. Jos päädyt keittämiseen, varo ylikypsentämästä parsaa.

– Viiden minuutin keittoaika riittää. 

Valkoinen parsa on maultaan vihreää hienostuneempi. Se on syytä kuoria kokonaan puisten säikeidensä takia. 

Valkoinen parsa sopii hyvin esimerkiksi kuohkeaan parsakeittoon. 

– Parsaa kannattaa tarjota mietojen makujen kanssa. Hollandaisekastike on varma kumppani. Parasta parsa on grillatun pihvin kyljessä, Kyllönen vinkkaa. 

Kyllönen valmistaa parsa-annoksia Kappelissa, joka monien muiden HOK-Elannon ravintoloiden ohella tarjoaa parsaa ensi viikosta alkaen. 

– Laskimme, että kuorimme parsaa 18 kilometriä parsaviikkojen aikana. Parsaa kuluu 5500 kiloa, kertoo HOK-Elannon markkinointipäällikkö Susanna Hagelstam

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja