Täydellinen tapa keittää kananmunat: Oletko kokeillut 1+10 -taktiikkaa?
Sanna Mansikkamäen uunituoreessa Muna-keittokirjassa vinkataan erilaisia tapoja valmistaa klassikkoherkku.
Munan keittämistä kannattaa kokeilla joskus ”amerikkalaisella tavalla”. Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjassa kerrotaan, miten kananmunan saa keitettyä 1+10 -taktiikalla.
– Jälkilämmöllä kypsytetty muna kypsyy hellästi ja jättää keltuaisen kypsäksi, mutta pehmeäksi.
1+10 minuutin tapa keittää kananmunat
Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kattilaa liedellä ilman kantta, kunnes vesi kiehuu.
Keitä munia yhden minuutin ajan.
Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna munien hautua kuumassa vedessä 10 minuuttia ”täydellisen kypsyyden” saavuttaaksesi. Voit pitää munia kuumassa vedessä myös pidempään. Testaa, niin löydät oman suosikkitapasi. Kaada vesi pois ja jätä munat kattilaan 30 sekunniksi. Sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Kuori ja tarjoile.
Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka