Täydellinen ohje jääkahvin tekemiseen kotioloissa – katso video!

jääkahvi
Shutterstock

Täydellinen jääkahvi syntyy yllättävän helpolla tavalla. Avuksesi tarvitset vain pressopannun, kahvia ja vettä.

Monet tekevät jääkahvin keittämällä ensin normaalia kahvia, ja sitten viilentämällä sen jääkaapissa. Kuuman kahvin viilennys tekee mausta väistämättä hieman kitkerän. Kokeile sen sijaan jääkahvin tekemistä jo valmiiksi viileään veteen!

Laita kahvinporoja pressokeittimen pohjalle. Mitä laadukkaampaa kahvia käytät, sitä pehmeämpi ja aromikkaampi jääkahvin maku on. Älä kuitenkaan käytä liian voimakasta kahvia. Mieto kahvi sopii parhaiten jääkahvin valmistukseen. 

Kaada kahvinporojen päälle kannullinen viileää vettä. Paina pannun siiviläosaa kymmenisen senttiä alaspäin. Laita pannu jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi. Kun kahvi on tekeytynyt riittävän pitkään, ota se pois jääkaapista ja paina siivilä pohjaan asti alas. Kaada kahvi jääpalojen päälle korkeaan lasiin. Maku on luonnostaan hieman makea, joten kahviin ei tarvitse tällä menetelmällä edes lisätä makusiirappia tai sokeria. Lorauta kahvin päälle haluamasi määrä täysmaitoa, sekoita ja nauti! 

Katso videolta, miten kylmänä valmistettu kahvi onnistuu käytännössä!

Lähde: Yumsugar.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja