Mainos
Mainos

Tästä syystä McDonald'sin ranskalaiset maistuivat paremmilta lapsena: "Ei vain pilannut ranskalaisia, vaan teki niistä samalla epäterveellisempiä"

Aika kultaa muistot, mutta kultaisella 90-luvulla McDonald'sin ranskalaiset tosiaan maistuivat erilaisilta.

Pikaruokaketju muutti ranskalaistensa paistoreseptiä 1990-luvun alussa kasvissyöjien iloksi ja sekasyöjien suruksi. Vuoden 1992 jälkeen ranskalaiset eivät ole enää maistuneet samalta, sillä eläinrasvan sijasta ne ryhdyttiin upottamaan tirisevään kasviöljyyn, kertoo Business Insider.

Paistoöljyllä on suuri merkitys muutoin varsin perunaiselta maistuvien ranskalaisten makoisuuteen. Reseptin muuttamisessa ei ollutkaan kyse niinkään mausta kuin mielikuvista.

Uudistuksen aikaan, 25 vuotta sitten, ihmisiä puhuttivat tyydyttyneiden eläinrasvojen terveysriskit. Tämä uhkasi haitata pikaruokaketjun bisneksiä, minkä vuoksi se halusi muokata mielikuvaa aterioistaan parempaan suuntaan.

Kasviöljyssäkään paistettuja ranskalaisia ei tosin voi superfoodiksi luonnehtia. Revisionist History -kuunnelmassa kirjailija ja toimittaja Malcolm Gladwell pahoittelee McDonald’sin päätöstä.

– McDonald’s ei vain pilannut ranskalaisia, vaan teki niistä samalla vieläkin epäterveellisempiä. Päätös oli pelkkä virhe, hän sanoo.

Mies toivookin, että resepti vaihdettaisiin takaisin alkuperäiseen. Samaa mieltä tuskin ovat kasvissyöjät. McDonald’s joutuukin nyt pohtimaan, mitä osaa asiakaskunnastaan se haluaa ranskalaisillaan miellyttää.

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja