Tästä syystä kananmunia kannattaisi syödä erityisesti talvella

kananmunat (1)
Kananmunissa on paljon vitamiineja sekä ravintoaineita. Shutterstock

Kananmunien terveellisyydestä ollaan oltu monta eri mieltä. Tuoreimmat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että ne ovat erityisen terveellistä herkkua.

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet kananmunien olevan luultua terveellisempiä. Ne sisältävät nimittäin D-vitamiinin tehokasta muotoa, jota väitetään jopa viisi kertaa tehokkaammaksi kuin D-vitamiinin yleisintä muotoa.

D-vitamiinia on tärkeä saada ravinnosta erityisesti talvella, kun sitä ei saa auringosta samaan tapaan kuin kesäisin. Nyt tutkijat kannustavatkin ihmisiä syömään enemmän kananmunia, koska ne sisältävät suuren määrän tehokasta D-vitamiinin muotoa.

Kananmunista saatava D-vitamiinin määrä onkin näin ollen siis korkeampi kuin mitä kananmunalaatikoiden tuoteselosteisiin on merkitty. Tutkimuksissa on selvinnyt myös se, etteivät monetkaan ihmiset tiedä kananmunien sisältävän runsaasti D-vitamiinia. Vitamiinit on parempi saada ravinnosta kuin lisäravinteista, joten lisätäkseen D-vitamiinin saantiansa voisi lisätä kananmunia ruokavalioonsa.

D-vitamiinilla on lukuisia terveyshyötyjä. Se muun muassa vahvistaa luita, ehkäisee osteoporoosia, estää sydän- ja verisuonitauteja, vahvistaa immuunijärjestelmää sekä ehkäisee masennusta ja väsymystä.

Lähde: Allas


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat