Tässäkö Suomen seuraava ruokahitti? Superterveellinen korvike riisille

Kukkakaaliriisi
Shutterstock

Kukkakaaliriisistä povataan seuraavaa suurta ruokahittiä. Se on terveellisempää kuin valkoinen riisi, mutta maku on lähes identtinen. 

Kukkakaaliriisi on tuttu monelle raakaruokailijalle omasta kotikeittiöstä, mutta nyt useat kansainväliset ruokavalmistajat ovat ottaneet sen tuotteisiinsa. Rapakon takana myydään pussissa valmiiksi pieneksi muruksi pilkottua kukkakaalia, joista tunnetuimpina Whole Foods ja Green Giant. 

Kukkakaalista valmistettu "riisi" maistuu lähes samalta kuin valkoinen riisi, mutta se on terveellisempää sisältäen enemmän vitamiineja ja antioksidantteja. Tämän lisäksi se sopii tällä hetkellä suosittuun vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. 

Voit valmistaa kukkakaaliriisiä myös itse alta löytyvän ohjeen avulla. 

Kukkakaaliriisi

n. 700 grammaa kukkakaalta
1/2 rkl kookosöljyä 
3 rkl kookosmaitoa
n. 1 tl suolaa

1. Leikkaa kukkakaalista kukinnot ja laita ne tehosekoittimeen. 

2. Pyöritä täydellä teholla niin, että saat aikaiseksi pientä riisin näköistä murua. 

3. Kuullota öljyssä noin viisi minuuttia ja lisää kookosmaito. Anna olla vielä viisi minuuttia välillä sekoittaen, mutta älä ruskista.

Käytä tavallisen riisin tapaan lisukkeena tai esimerkiksi paistoksen pohjana. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja