Tässäkö joulun himoituin torttu? Todellinen superherkku kätkee sisäänsä pehmeän Nutella-sydämen
Astetta herkullisemmat joulutortut syntyvät, kun lehtitaikinan väliin kääräisee perinteisen hillon sijaan suussa sulavaa Nutellaa ja pehmeitä vaahtokarkkeja.
Joulutorttutäytteitä ja -malleja on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Jos haluat herkutella oikein olan takaa, voi tortut täyttää perinteisen hillon sijaan vaikkapa pähkinäsuklaalevitteellä ja vaahtokarkeilla, kuten tässä Hellapoliisin reseptissä on tehty.
Tortut voit muotoilla oman mallin mukaan tai kääntää ne hauskoiksi kääröiksi. Muotoilitpa tortut miten tahansa, varmaa on, että Nutella-vaahtokarkkitortut vievät taatusti kielen mennessään!
Nutella-vaahtokarkkitortut (10 kpl)
500 g lehtitaikinalevyjä
150–200 g Nutella -pähkinäsuklaalevitettä
10 vaahtokarkkia
Voiteluun:
1 muna
Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Leikkaa jokainen levy kahteen osaan.
Laita keskelle nokare Nutellaa ja asettele päälle yksi vaahtokarkki. Käännä levyä terävästä reunasta keskelle täytteiden yli. Käännä vastakkainen reuna toiseen suuntaan siten, että saat taikinareunan käärön alle. Näin kääröt pysyvät paistovaiheessa paremmin muodossaan.
Voitele munalla ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti