Tässäkö joulun himoituin torttu? Todellinen superherkku kätkee sisäänsä pehmeän Nutella-sydämen

hellapoliisi nutellatortut
Nämä tortut kätkevät sisäänsä herkullisen täytteen. Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Astetta herkullisemmat joulutortut syntyvät, kun lehtitaikinan väliin kääräisee perinteisen hillon sijaan suussa sulavaa Nutellaa ja pehmeitä vaahtokarkkeja. 

Joulutorttutäytteitä ja -malleja on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Jos haluat herkutella oikein olan takaa, voi tortut täyttää perinteisen hillon sijaan vaikkapa pähkinäsuklaalevitteellä ja vaahtokarkeilla, kuten tässä Hellapoliisin reseptissä on tehty.

Tortut voit muotoilla oman mallin mukaan tai kääntää ne hauskoiksi kääröiksi. Muotoilitpa tortut miten tahansa, varmaa on, että Nutella-vaahtokarkkitortut vievät taatusti kielen mennessään!

Nutella-vaahtokarkkitortut (10 kpl)

500 g lehtitaikinalevyjä
150–200 g Nutella -pähkinäsuklaalevitettä
10 vaahtokarkkia

Voiteluun:
1 muna

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Leikkaa jokainen levy kahteen osaan.

Laita keskelle nokare Nutellaa ja asettele päälle yksi vaahtokarkki. Käännä levyä terävästä reunasta keskelle täytteiden yli. Käännä vastakkainen reuna toiseen suuntaan siten, että saat taikinareunan käärön alle. Näin kääröt pysyvät paistovaiheessa paremmin muodossaan.

Voitele munalla ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.