Tässäkö joulun himoituin torttu? Todellinen superherkku kätkee sisäänsä pehmeän Nutella-sydämen
![Copyright: Hellapoliisi/Kati Jaakonen. hellapoliisi nutellatortut](https://im.mtvuutiset.fi/image/7189354/landscape16_9/1600/900/b8b860d0b56d9a4f0eff1e6a4566ccbc/eT/hellapoliisi-nutellatortut.jpg)
Astetta herkullisemmat joulutortut syntyvät, kun lehtitaikinan väliin kääräisee perinteisen hillon sijaan suussa sulavaa Nutellaa ja pehmeitä vaahtokarkkeja.
Joulutorttutäytteitä ja -malleja on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Jos haluat herkutella oikein olan takaa, voi tortut täyttää perinteisen hillon sijaan vaikkapa pähkinäsuklaalevitteellä ja vaahtokarkeilla, kuten tässä Hellapoliisin reseptissä on tehty.
Tortut voit muotoilla oman mallin mukaan tai kääntää ne hauskoiksi kääröiksi. Muotoilitpa tortut miten tahansa, varmaa on, että Nutella-vaahtokarkkitortut vievät taatusti kielen mennessään!
Nutella-vaahtokarkkitortut (10 kpl)
500 g lehtitaikinalevyjä
150–200 g Nutella -pähkinäsuklaalevitettä
10 vaahtokarkkia
Voiteluun:
1 muna
Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Leikkaa jokainen levy kahteen osaan.
Laita keskelle nokare Nutellaa ja asettele päälle yksi vaahtokarkki. Käännä levyä terävästä reunasta keskelle täytteiden yli. Käännä vastakkainen reuna toiseen suuntaan siten, että saat taikinareunan käärön alle. Näin kääröt pysyvät paistovaiheessa paremmin muodossaan.
Voitele munalla ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka