Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tärkeä raaka-aine, jonka nimeen kahden pienen lapsen äiti Julia vannoo: "Pitäisi olla aina pakastimessa"

Voitaikinasta syntyy helposti vaikka pikkuisia pizzoja!
Voitaikinasta syntyy helposti vaikka pikkuisia pizzoja!Shutterstock
Julkaistu 23.06.2019 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Julia Tuvessonin Vuokaruoka-kirjassa (Atena 2019) valmistetaan uunissa rentoa ja herkullista kasvisruokaa. Julia vinkkaa kirjassaan yhden ehdottoman raaka-aineen, jota hänellä on aina pakastimessa.

Julia Tuvesson on valokuvaaja ja etnologi, jonka Instagram-tili helpoista ja rennoista uunissa valmistetuista kasviruoista nousi parissa vuodessa Ruotsin suosituimpien joukkoon. Kirjaa on ruotsissa myyty jo 16 000 kappaletta.

Ajatus vuokaruoasta syntyi, kun Julia muutti tiskikoneettomaan asuntoon kahden pienen lapsen kanssa. Hänen piti saada aikaiseksi herkullista ja monipuolista ruokaa nopeasti. Vuokaruoan idea on simppeli: samalla kun ruoan pohja – esimerkiksi juurekset tai vihannekset – kypsyy uunissa, kokki voi keskittyä tekemään aterialla maistuvaa kastiketta ja kivoja päällisiä. Näin syntyy kokonainen kasvisruoka-ateria.

Julia vinkkaa kirjassaan esimerkiksi herkullisen ja nopean voitaikinapizzan reseptin.

–  Voitaikinaa pitäisi olla aina pakastimessa – silloin voi hetkeä taikoa mitä tahansa pizzasta jälkiruokapiirakoihin. Tässä reseptissa tehdään pizza biancoa eli pizzaa, johon laitetaan vaaleaa kastiketta tomaattkastikkeen sijaan. Siten aterian voi rakentaa suoraan uunipellille ja periaatteessa täysin tiskittömästi.

Nopea voitaikinapizza

Pohja:

1 paketti (250 g) voitaikinaa
125 g mascarponea
2 dl kypsytettyä juustoa raasteena (esim. kermajuustoa)
200 g herkkusieniä (tai paistettuja kantarelleja)

Kastike:

Tryffelimajoneesi tai valmis tryffelikastike purkista

Päälliset:

50 g vihanneskrassia
(chilihiutaleita)
mustapippuria

Pohja: Levitä voitaikina leivinpaperin päälle uunipellille ja mascarpone tasaisesti voitaikinan päälle. Ripottele juustoraaste tasaisesti mascarponen päällä. Puhdista herkkusienet, viipaloi ne ohuiksi ja laita juustoraasteen päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä ja reunat ovat kohonneet.

Päälliset: Leikkaa krassia pizzan päälle ja lisää vielä pippuria ja majoneesia sekä halutessasi hyppynen chilihiutaleita.

Lähde: Julia Tuvesson, Vuokaruoka (Atena 2019)

Lisää aiheesta:

Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluun”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaJulian nerokas resepti varhaisperunoista kääntää nachot päälaelleen: "Tämä on superhyvää!"Pohjaton piirakka on tämän kevään hittiherkku: Tiinan nerokas resepti kerää ylistystä – tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!Superhelpot pikapizzat syntyvät jopa vartissa – varoitus! Näihin rapeisiin herkkuihin tulee himo!Helppo arkiruoka alle puolessa tunnissa: "Näin maukkaita lihapullia et ole vielä syönyt"
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • 15.11.09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • 14.11.16:59
    Veneet ja laivat

    Tiesitkö? Laivan buffetista voi saada alennusta tietyssä tapauksessa

  • 14.11.10:15
    Matkailu

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti