2:25

Tapio lähtee purjehtimaan vuodeksi maapallon ympäri – mukana tynnyrillinen Jaloviinaa

Heinäkuun ensimmäinen päivä Tapio Lehtinen lähtee purjehtimaan maailman ympäri 50 vuotta vanhalla veneellä mukanaan vain kaikkein välttämättömin – ja tynnyrillinen Jaloviinaa.

Heinäkuun ensimmäinen päivä 19 kilpailijaa lähtee kilvoittelemaan Golden Globe Race -kisassa, joka ei ole mikä tahansa purjehdus. Maailman ympäri kulkevan reitin seilaaminen tarkoittaa noin yhdeksää kuukautta avomeripurjehdusta ilman pysähdyksiä.

Haastavalla matkalla ruoka- ja juomavarastot näyttelevät tärkeää roolia, ja oman haasteensa kilpailuun tuo se, että koko reissulla tarvittava ruoka ja juoma pakataan lähtiessä mukaan. 

Tiesitkö? Jaloviina on ainoa yhä myynnissä oleva suomalainen väkevä alkoholijuoma, joka on pysynyt markkinoilla yhtäjaksoisesti 85 vuoden ajan kieltolain päättymisvuodesta lähtien.

– Olen purjehtija, en kalastaja. Ystäväni sai ylipuhuttua, että otan matkaan uistimen mukaan. Katsotaan sitten, mikä Lehtisen kalaonni on. En yleensä ole arpajaisissa enkä kalastamisessa pärjännyt, Lehtinen kertoi MTV Uutisten haastattelussa

Vaikka ruoka-ja juomavarastot ovat rajalliset, Lehtinen matkustaa vaativan reissun mukanaan tynnyrillinen Jaloviinaa.

Saaristolaiskonjakki on purjehtijoille rakas juoma

Jaloviina kiertää koko maailman ja se käy tammitynnyrissä lähes vuoden kestävän reissun ajan. Reissun jälkeen Jaloviina pullotetaan ja myydään erikoiseränä.

Mutta mikä sai miehen tekemään ahtaassa veneessä tilaa Jaloviina-tynnyrille? 

Erikoinen idea sai alkunsa Jaloviinan ikonisesta asemasta. Jaloviina on useasti totuttu näkemään yhtenä asiana, jota kotimaasta otetaan reissuille mukaan, kuten ruisleipä tai salmiakki. Kun Lehtiselle ehdotettiin pienen juomatynnyrin mukaan ottamista, mies innostui heti ajatuksesta ja villi idea päätettiin toteuttaa.

Jaloviina ja purjehdus ei ole mikään uusi yhdistelmä, vaan rakas juoma, jota kutsutaan monissa purjehduspiireissä saaristolaiskonjakiksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja