Tuote, joka on myynnissä jokaisessa Lidlissä, mutta et voi ostaa sitä – "ei suostuta myymään"

Lidl Pepsi
Pepsiä Lidlissä 19. tammikuuta 2015. Lehtikuva

Makuja.fi:n lukija ihmettelee Lidlin käytäntöä limupullojen myynnin suhteen.

MTV:n Makuja.fi:n lukija Hanna kertoo ihmetelleensä jo pitkään erästä outoutta asioidessaan kauppaketju Lidlin myymälöissä. Hannan mukaan muista kaupoista poiketen Lidlissä ei suostuta myymään  moninpakkauksesta erotettuja yksittäisiä pulloja Pepsiä tai Pepsi Maxia.

–  Olen valehtelematta kymmenen kertaa tehnyt sen virheen, että rikon tuplapakkauksen ja menen yhden pullon kanssa kassalle. Sitten minut käännytetään pois, koska yksittäistä pulloa ei suostuta myymään.

– Ihmettelen tätä, koska muissa kaupoissa tämä kyllä onnistuu.

Makuja.fi kysyi asiaa Lidliltä ja näin todella on: kauppaketju ei myy Pepsiä yksittäisinä pulloina.

– Lidlissä myydään Pepsiä ja Pepsi Maxia kahden puolentoista litran pullon pakkauksissa, joten se mielletään yhdeksi tuotteeksi, jolla on yksi hinta. Pepsiä ja Pepsi Maxia ei voi siis ostaa yksittäisenä pullona, Lidlin viestinnästä kerrotaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että yksittäisestä pullosta ei ole syötetty järjestelmään koodia, eikä sitä näin ollen voi myydä.

– Luulisi, että se on helppo syöttää järjestelmään, kuten muutkin tuotteet. Eikö tästä tule hirveästi hävikkiä kaupalle, jos ihmiset rikkovat pakkauksia, eikä virvoitusjuomia voi myydä? Hanna ihmettelee.

Lidlin mukaan hävikkiä ei synny, vaan tuotteet päätyvät takaisin myyntiin.

– Pepsi-pullot eivät mene hävikkiin vaan pullopari laitetaan uuteen pahvipakkaukseen ja takaisin myyntiin.

***

3:54

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja