Tällaista lasagnea et ole ennen syönyt: Ultimaattinen lohturuoka yhdistää kaksi klassikkoa

Helppo lasagneresepti

Miltä kuulostaisi valkosipulileipä-lasagne?

Pääkuvan videolla on ohje one pot -lasagnen valmistukseen.

Uunituore lasagne, jonka kylkiäisenä on viipale valkosipulileipää – kuulostaako täydelliseltä? Entäpä jos nuo kaksi elementtiä yhdistäisi?

Metro-julkaisu kirjoittaa TikTok-videosta, jossa foodmadesimple-käyttäjä valmistaa lasagnea perinteisten lasagnelevyjen sijaan valkosipulileivästä. 

Valkosipulileipää voi ostaa suoraan kaupasta tai valmistaa esimerkiksi tämän ohjeen mukaan.

Valkosipulileipä-lasagne

Tämä lasagne valmistetaan käytännössä täysin samalla tapaa kuin perinteinenkin, mutta lasagnelevyt korvataan ihanan mehevillä valkosipulileivän viipaleilla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Valkosipulileipä-lasagneen tarvitset valkosipulileipäviipaleiden lisäksi tomaattikastiketta joko kasvisversiona tai lihan kera sekä huomattavan määrän juustoraastetta.

Riippuen siitä, millaista valkosipulileipää käytät, lasagnen valmistus kannattaa aloittaa leipien valmistamisesta tai skipata sen työvaiheen yli suoraan leipäviipaleiden kaulimiseen ohuemmiksi.

Kun viipaleet on kaulittu, aseta niitä yksi kerros uunivuoan pohjalle, lusikoi päälle kerros tomaattikastiketta ja reilusti juustoraastetta. Toista sama järjestys seuraavissa kerroksissa niin, että viimeinen kerros on leipää ja juustoa.

Siirrä vuoka sitten uuniin kypsymään, kunnes juusto on sulanut ja ottanut hieman väriä. Perinteistä lasagnea paistetaan 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.

Reseptistä ovat vaikuttuneet ainakin TikTokin käyttäjät:

– Kokeilin tätä päivälliseksi tänään. Se oli täysihitti perheeni keskuudessa, eräs käyttäjä kommentoi.

– Tämä on minun tyyppistäni lasagnea, toinen käyttäjä intoilee.

Lähteet: Metro, TikTok

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja