Taivaallisen hyvä raparperijälkkäri – tätä kannattaa kokeilla!
Raparperi on alkukesän ehdoton suosikkiherkku. Piirakoiden, mehun ja paistosten lisäksi raparperi sopii myös raikkaan pehmeiden jälkkärismoothieiden ainesosaksi.
Tämä taivaallisen hyvä raparperismoothie saa makeutta ruokosokerista ja vaniljasiirapista. Resepti on peräisin ISS Ruokapalveluilta.
Raparperismoothie (4:lle)
220 g tuoretta raparperia ( noin 2 vartta )
¾ dl ruokosokeria
500 g turkkilaista jogurttia
2 rkl raparperin keitinlientä
vaniljasiirappia maun mukaan
Kuori raparperit, paloittele 1 cm paloiksi ja keitä sokerivedessä pehmeiksi. Valuta raparperit, jäähdytä ja soseuta. Säilytä keitinliemi.
Sekoita jogurtti, vaniljasiirappi ja raparperisose keskenään. Lisää tarvittaessa raparperin keitinlientä.
Kaada annoslasiin ja koristele mustaherukkajauheella tai kesämansikoilla sesongin mukaan.
***
Nautitaan kylmänä.
Resepti: ISS Ruokapalvelut
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka