Raparperi on alkukesän ehdoton suosikkiherkku. Piirakoiden, mehun ja paistosten lisäksi raparperi sopii myös raikkaan pehmeiden jälkkärismoothieiden ainesosaksi.
Tämä taivaallisen hyvä raparperismoothie saa makeutta ruokosokerista ja vaniljasiirapista. Resepti on peräisin ISS Ruokapalveluilta.
Raparperismoothie (4:lle)
220 g tuoretta raparperia ( noin 2 vartta )
¾ dl ruokosokeria
500 g turkkilaista jogurttia
2 rkl raparperin keitinlientä
vaniljasiirappia maun mukaan
Kuori raparperit, paloittele 1 cm paloiksi ja keitä sokerivedessä pehmeiksi. Valuta raparperit, jäähdytä ja soseuta. Säilytä keitinliemi.
Sekoita jogurtti, vaniljasiirappi ja raparperisose keskenään. Lisää tarvittaessa raparperin keitinlientä.
Kaada annoslasiin ja koristele mustaherukkajauheella tai kesämansikoilla sesongin mukaan.
***

Nautitaan kylmänä.
Resepti: ISS Ruokapalvelut
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!