Syö yksi banaani päivässä – voit huomata nämä muutokset kehossasi

shutterstock_17038576
Harva tietää, kuinka paljon terveyshyötyjä banaaneja syömällä voi saavuttaa. Shutterstock

Banaani on suomalaisille erityisen tuttu hedelmä, jota moni nauttii välipalan muodossa. Jos banaani ei vielä kuulu ruokarutiineihin, kannattaa harkita kahteen kertaan, sillä edullisesta hedelmästä saa helposti irti myös lukuisia terveyshyötyjä.

Lisäämällä yhden banaanin päivittäiseen ruokavalioon voi kehossa huomata lukuisia terveysvaikutuksia. Harva on tullut ajatelleeksi, kuinka paljon erilaisia terveyshyötyjä tuttuakin tutummalla hedelmällä todellisuudessa on.

– Banaanien tiedetään vähentävän turvotusta, suojaavan kakkostyypin diabetekselta, tukevan laihdutusta, vahvistavan hermostoa ja auttavan valkosolujen tuotantoa. Tämä kaikki johtuu siitä, että banaani sisältää paljon B6-vitamiinia, ravintoterapeutti Laura Flores kertoo Next Mind -sivustolle.

Tukee painonpudotusta

Banaanin on todettu auttavan muun muassa painonpudotukseen liittyvien tavoitteiden saavuttamisessa. Tästä syystä etenkin laihduttajien kannattaa turvautua banaaniin esimerkiksi välipalana, joka vie hyvin myös nälän.

Banaanin painonpudotusta tukevat vaikutukset johtuvat etenkin siitä, että hedelmä on erityisen kuitupitoinen. Jo yksi banaani voi täyttää peräti kymmenen prosenttia siitä kuitumäärästä, joka olisi päivittäin hyvä syödä.

Tekee hyvää vatsalle

Lisäksi banaani tekee hyvää suolen toiminnalle. Jo ennen vanhaan banaania oli tapana syödä silloin, kun vatsan toiminnan kanssa oli ongelmia. Tämä vanha viisaus pätee myös tänä päivänä.

Tekee hyvää sydämelle

Banaanit sisältävät paljon kaliumia, joka on omiaan tukemaan sydämen terveyttä.

Vaalii mielen terveyttä

Banaani sisältää myös paljon tryptofaania, joka tehostaa kehon luonnollisen uniaineen, serotoniinin tuotantoa. Tästä syystä banaanin lisääminen ruokavalioon voi auttaa rauhoittamaan ja tasoittamaan mieltä.

Lähde: Next Mind  


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.