Suunnitteletko piknikiä? Näin pidät juomat raikkaina

juoma,-ystävät,-ulkona
Shutterstock

Kesällä ei tee mieli olla sisätiloissa liikaa. Suomalaiset suuntaavatkin usein piknikille tai mökille viettämään aikaa perheen tai ystävien kanssa mahdollisesti muutamia juomia siemaillen.

Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo muutaman hyvän keinon pitää juomat raikkaana ja viileänä myös lämpimällä säällä.

– Kannattaa ottaa kylmäkassi mukaan ja laittaa sinne juomien lisäksi myös jäitä tai kylmäkalle. Voi myös ostaa esimerkiksi geelipussin ja pitää sitä juoman päällä, jotta se ei viilene niin nopeasti, Vilkuna aloittaa.

– Täysiä laseja ei kannata kaataa, sillä kuumalla säällä juomat lämpenevät lasissa nopeasti. Kannattaa enemmin säilyttää juomia kylmäkassissa ja kaataa sieltä lasiin täytettä aina tarpeen mukaan, tuoteviestintäpäällikkö jatkaa.

Aina piknikeille ei kuitenkaan muista ottaa kylmäkassia mukaan. Kaikki eivät myöskään välttämättä omista sellaista. Tällöin kannattaa kiinnittää enemmän huomiota valitsemiinsa juomiin.

– Juomat kannattaa valita sen mukaan, mitä ei tarvitse pitää niin viileänä. Esimerkiksi punaviini on tähän hyvä vaihtoehto.

Vilkunan mukaan kuohuviinit ja valkoviinit on tarkoitettu nautittavaksi viileinä, joten ei välttämättä kannata valita niitä piknikille mukaan, jos ei missään vaiheessa pysty säilyttämään niitä viileässä.

Jos kuitenkin välttämättä haluaa valkoviiniä mukaansa, kannattaa valita pullon sijaan hanapakkaus ja säilyttää sitä jääkaapissa ennen piknikille lähtöä.

– Viini säilyy hanapakkauksissa pidempään viileänä kuin pulloissa, Vilkuna kertoo.

Alkon tuoteviestintäpäällikkö myös muistuttaa, että esimerkiksi ravintoloista ja hampurilaisbaareista voi käydä hakemassa jäitä pientä korvausta vastaan. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja