Supermarket otti rajusti kantaa rasismia vastaan: Tyhjensi kaupan hyllyt!

edekakuvitus
Kuvituskuva Shutterstock, toisen kuvan lähde Twitter. Shutterstock, Twitter

Saksassa asiakkaita hämmensi paikallisen supermarketin erikoinen ja kenties kiistanalainenkin tempaus.

Aivan tavallisena päivänä asiakkaat saapuivat ruokaostoksille Hampurissa sijaitsevaan Edeka-supermarkettiin, mutta yllätyksekseen huomasivat, että kaupan hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Siellä täällä oli kourallinen tuotteita, jotka olivat kaikki valmistettu Saksassa.

Näky vaikutti siltä, että kauppa olisi vain yksinkertaisesti unohtanut täydentää tuotteet, kunnes asiakkaat huomasivat erikoiset kyltit, joita oli ripoteltu ympäri kauppaa.

”Niin tyhjä on hylly ilman ulkomaalaisia” luki juustohyllyllä olevassa kyltissä. ”Tämä hylly on aika tylsä ilman moninaisuutta” luki toisessa.

Tyhjillä hyllyillä ja erikoisilla kylteillä oli sanoma: Edeka myi päivän ajan vain saksalaista ruokaa tehdäkseen voimakkaan kannanoton rasismista ja monimuotoisuudesta. Siksi kaupassa ei ollut kreikkalaisia oliiveja, ei espanjalaisia tomaatteja tai mitään muutakaan ulkomaista tavaraa, joita normaalisti löytyy tavallisista kotitalouksista.

Edekan edustaja kertoo, että kauppa seisoo monimuotoisuuden puolesta. Kaupan valikoimasta löytyy tuotteita, jotka ovat tuotettu eri alueilla Saksassa, mutta yhdessä muista maista tuotujen tuotteiden kanssa luodaan ainutlaatuinen monimuotoisuus, jota Edekan asiakkaat arvostavat, edustaja sanoo.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu paljon kuvamateriaalia tyhjän kaupan hyllyistä. Twitterissä julkaistussa kuvassa näkyy kyltti, jossa lukee Saksan olevan köyhempi ilman moninaisuutta. Toinen Twitter-käyttäjä sanoo, että näky on kuin Kuubassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Boredpanda, Twitter, Instagram

***

Miten eettiset trendit näkyvät kaupan valikoimissa?

Miten eettiset trendit näkyvät kaupan valikoimissa? 6:36

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat