Suomessa myydään nyt jopa lähes 11 000 euron luksusgrillejä – näin ne eroavat parinsadan euron vempeleestä: "Yhtään ei osaa päältä päin arvata, kuka ostaa sen kalliimman grillin"

2:59 Grillikausi on alkanut – tällaisia ovat luksusgrillit, joista kallein maksaa noin kymppitonnin
K-Rauta Meritulen osastopäällikkö Kai-Mikael Eklund ja Finnish Design Shopin asiakkuuskoordinaattori Harri Herrala kertovat, mikä kalleimmissa grilleissä maksaa.

K-Raudassa uskotaan kalliiden grillien kysynnän kasvavan lähivuosina. Finnish Design Shop kertoo myyvänsä noin 11 000 euron grillejä muun muassa hotelleihin Dubaihin.

K-Rauta Merituulen osastopäällikkö Kai-Mikael Eklund  ja Finnish Design Shopin asiakkuuskoordinaattori Harri Herrala kertovat videolla, mikä kalleimmissa grilleissä maksaa.

Espoossa sijaitsevan K-Rauta Merituulen osastopäällikkö Kai-Mikael Eklund kertoo asiakkaiden kyselleen kalliimpia grillejä jo aiempina vuosina. Nyt kauppaan on tullut ensimmäistä kertaa myyntiin viiden tuhannen euron kanadalainen Napoleon-grilli.

– Tämän tyyppiselle grillille on ollut kysyntää jo muutaman vuoden. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun voimme sellaista grilliä tarjota. Uskon, että tämä tulee myymään kolmessa vuodessa hyvin, Eklund sanoo Viiden jälkeen -ohjelmalle.

Hän kertoo erityisesti miesten kyselevän kalliita grillejä.

– Yhtään ei osaa päältä päin arvata, kuka ostaa sen kalliimman grillin. Voi olla herra puku päällä tai duunarin vaatteet päällä. Suurin osa kalliimmista grilleistä menee yksityisille ihmisille, mutta myös tapahtumajärjestäjät ostavat näitä, Eklund sanoo.

Finnish Design Shop myy luksusgrillejään vain netissä. Asiakkuuskoordinaattori Harri Herrala sanoo myymälän kalleimman grillin, ruotsalaisen Rösthultsin, maksavan lähes 11 000 euroa. 

– Tämä on tehty ihmisille, jotka vaativat tuotteeltaan huippulaatua ja hyviä materiaaleja. Erikoisominaisuutena on lämmönsäätely infraäänellä. Grillin sisällä olevan hiilen lämpötilaa pystyy säätelemään infraäänen avulla. Tämä on insinöörityön taidonnäyte.

Finnish Design Shop myy kalleimpia, usean tuhannen euron grillejään Suomen lisäksi ulkomaille.

– Grillejä on myyty hotellikohteisiin Dubaita myöten. Grillauksen mekkaan eli Yhdysvaltoihin menee myös paljon.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja