Ruokafestarit - kesä 2012

MTV Oy, All rights reserved

Suomen kesä on täynnä tapahtumaa. Olen ehtinyt jo poiketa Tunne Tampere -tapahtumassa sekä Food is Artin herkkurasteilla. Keräsin yhteen kasan muita happeningeja, joissa ruoka on nostettu kunnia-asemaan tai mainioksi tekosyyksi.  Sain Facebook-lukijoiltani monta vinkkiä, kiitos niistä. Kerro toki omasi, jos jotkin safkabileet listasta puuttuvat! Lisään mukaan. Reissataan ruoan perässä!

Taste of Helsinki

Helsinki, 14. - 17.6.2012Suomen parhaat maut ovat nyt koolla Helsingissä. Valitut kaksitoista ravintolaa tarjoilevat parasta osaamistaan pikkurahalla. Mukana ravintolat Aito, Bistro o Mat, Carelia, C, Demo, Farang, Juuri, Muru, Smör ja Toscanini. Olenkin niistä kolme blogissa arvostellutkin! Makumatkan lisäksi ohjelmassa ähky annos korkean tason maistiaisia. Makuja-sivut ovat vahvasti mukana festarihuumassa, lue lisää tästä!

Neitsytperunafestivaali Turku, 14. - 16.6.2012 Tänä viikonloppuna löytyy myös muualta safkatapahtumaa. Turun Neitsytperunafestivaalin keskiössä on kesän ykköskunkku, varhaisperuna. Sen varjolla käydään paneelikeskustelua, pidetään lähiruokatoria ja kerätään näytille oikein näyttely. Turun parhaat ravinolat Smör, Rocca, Mami ja Pinella ovat suunnitelleet varhaisperunasta festariruoan, jota tarjoillaan Vähätorin Taste of Turku -tapahtumassa 8-15 euron hintaan.

Hot Wings Contest - Siipien syönnin SM-kisat

Tampere-Helsinki, 25.6. - 6.8.

Tampereen kansallisruoka ei oikeasti ole enää mustamakkara. Toki sekin pitää pintansa, mutta paikallinen suosikkiruoka on eittämättä kanansiivet. Siipiravintoloita on alkanut nousta myös muualle Suomeen, joten on aika mitata ahmimisen nopeustaso luiden imeskelyssä oikein SM-tasolla. Tehtävä: syödä mahdollisimman monta siipeä 12 minuutin aikana. Tulisuutena hot. Juominen sallittua. Alkukarsinnat Tampereella 25.6., 2.7. ja 9.7. MTV3:n Ennätystehtaan televisioima finaali 6.8.

Kuopio Wine Festival

Kuopio, 29.6. - 7.7.2012

Peruuta kesän Espanjan matka! Kuopijossa pääset tutustumaan katalonian ruoka- ja viinikulttuuriin, kun 16. Kuopio Wine Festival nostaa framille koillisespanjalaiset maut ja tuoksut. ¡Una cerveza, por favor! Eiku…

Mansikkakarnevaalit

Suonenjoki, 13. - 15.7.2012

Jos oma maa on mansikka, on se maa Suonenjoki. Mansikoiden verukkeella juhlitaan olan takaa kolme päivää. Marjanpoimijoina mm. Danny, Matti Nykänen, Marita Taavitsainen, Vicky Rosti, Freeman ja muut kuumista hoteimmat. On karnevaalia, tivolia ja luonnollisesti vuoden 2012 Mansikkatytön valinta. Ja tietenkin pitää mansikansyönnissäkin kisailla, oikein SM-tasolla. Aamulla voi todeta mansikoidenkin aiheuttavan päänsärkyä.

Eurooppalainen ruokatori

Kokkola, 18. - 23.7.2012

Tampereella, Helsingissä ja Seinäjoella suosiota niittänyt eurooppalainen ruokatori rantautuu Kokkolaan. Tuoreita leipomotuotteita, juustoja, makkaraa, suklaata ja makeisia, mausteita, katuruokaa ja paljon muuta. Tapahtumassa eurooppalainen ruokakulttuuri tapaa myös Keski-Pohjalaiset pientuottajat. Ruokatori löytyy kävelykeskustasta.

Viinikylä

Tampere, 26.7. - 4.8.2012

Tampereen perinteinen Kukkaisviikkojen viinikylä tuo lämpöä pimeneviin kesäiltoihin tunnelmallisessa, tiiliseinien ympäröimällä Frenckellin sisäpihalla. Tarjolla kymmeniä viinejä eri puolilta maailmaa. Voi ostaa laseittain tai vaikka maistelupakettina. Taustamusiikkia livenä mm. Sami Hintsasen ja Johanna Debreczenin esittämänä.

Juusto- ja viinijuhlat

Lapinlahti, 4.8.2012

Lapinlahdella katetaan perinteinen, 20-metrinen juustopöytä. Sen kylkeen lasi, pullo tai tonkka viiniä, lavalle joku Mattilan siskoksista ja kyläjuhlat on pystyssä. Voisi olla city-pojalle melkoinen kokemus.

Läheltä hyvää -tapahtumat

Heiska, Hämeenkyrö 10.8., Laukontori, Tampere 7.9., Ahlman, Tampere 22.9. Pirkanmaalaiset tuottajat herkkuineen ovat liikkeellä elo-syyskuussa Hämeenkyrössä ja Tampereella Läheltä hyvää -tapahtumissa. Nyt on mahdollisuus maistella ja kerätä ostoskassi täyteen maukkaita lähiseudun antimia.

Läheltä hyvää -tapahtumat tarjoavat elämyksiä ja paikallista kulttuuria koko perheelle kauniissa maisemissa. Nautiskele lähituotteiden lisäksi musiikkiesityksistä ja muusta ohjelmasta.

Sampea ja Samppanjaa

Varkaus, 10. - 11.8.2012

Vähän rokimpi kattaus on tarjolla Varkaudessa, jossa keräännytään yhteen sammen ja samppanjan voimin. Kuulostaa erittäin mielenkiitoiselta, mutta tarjolla taitaa olla päällimmäisenä kansanhenkisempää ravintoa kuten muikkuja ja pyttipannua. Illalla silmäniloa Honda Gold Wing -motoristien valoparaatista ja tekemistä menojalle löytyy jameista Kaija Koon ja Yön tahdissa. Kuin luotuja samppanjan kylkeen.

Juustoleipä-tapahtuma

Ristijärvi, 11.8.2012

Kainuulainen juustoleipä pääsee arvoon arvaamattomaan Ristijärvellä. Kauko Keräsen ja Ristijärven Marttojen järjestämässä tapahtumassa kaikki pyörii paikallisherkun ympärillä. Ja illalla tottakai tanssitaan. Ja se on sitten juustoleipä, eikä leipäjuusto. Sen pariin on kerääntynyt myös melkoinen Facebook-ryhmä, josta koko idea sai alkunsa. Siis aivan kreisiä! Lisäinfoa on paras etsiä sieltä.

Valkosipulifestivaalit Kerava,  18.8.2012

Valkosipuli tuoksuu Keravalla elokuussa. Valkosipulifestivaaleilla saat kokea uusia makukokemuksia kyseisestä herkusta mm. jäätelössä ja oluessa. Keravan keskustassa valkosipulituotteita myyviä kauppiaita. Tapahtumassa valitaan myös vuoden kynsilaukkaaja. Lue lisää Keravan valkosipulisesta historiasta.http://www.kerava.fi/tapahtumat_valkosipuli.asp

Herkkujen Suomi ja Syystober Helsinki 23. - 25.8.2012

Lähi- ja luomuruoka ansaitsee oman isommankin tapahtuman ja sellainen pidetään nyt toista kertaa. Herkkujen Suomi kokoaa yhteen yli 150 lähi- ja luomuruoan tuottajaa ja yrittäjää 18 eri maakunnasta ympäri Suomea. Suosio oli viime vuonna huikea. Paikalle löysi herkuttelemaan 56.000 nautiskelijaa. Lavalla grillataan ja keskustellaan suomalaisesta lähiruoasta.

Samassa yhteydessä pystytettävä pienten panimoiden Syystober-teltta tuo koko suomalaisen oluen kirjon janoisten nautittavaksi.

Chilifest Finland 2012

Tampere, 24. - 26.8.2012

Elokuussa poppaa Tampereella! Chilien erikoistapahtuma Chilifest valtaa Keskustorin lisäksi viereisen Kirjastotalon puiston ja täyttää ne chilipalkojen lisäksi grillaustuotteilla, -kojuilla ja -ohjelmalla. Mukana myös aiemmin paljon kohua herättänyt chilin syönnin MM-kilpa, jossa Naga Morichia räiskyy ulos kilpailijoiden joka lävestä.

Kauhajoen Ruokamessut

Kauhajoki, 31.8-2.9.

Oheisohjelmana 1.9 syöminkien yö.

Marjastuksen MM-kisat

Suomussalmi, 1.9.2012

Mättäät saa kyytiä, kun marjanpomijat mittaavat taitojaan maailmanmestaruusskaboissa. Sarjoja löytyy joukkueille ja yksinpoimijoille sekä apuvälineillä ja old school -menetelmällä noukkijoille. Marjana puolukka, aikaa tunti. Lisäksi tapahtumassa juhlitaan 15-vuotista perinnettä pukukilpailulla, jossa pukeudutaan, kuinkas muuten, 15-vuotiaiksi. Torilla mm. Meiju Suvas. Täytyy reenata marjanpoimija-muuvsia tanssilattialla.

Lähiruokamarkkinat

Oulu, 1.9.2012

Aittatorilla esitteillä ja myynnissä Pohjois-Pohjanmaan lähiruokaherkkuja! Tarinateltassa voi käydä kertomassa ruokamuistojaan ja osallistua kahden herkkukorin arvontaan. Markkinoilla lisäksi sieniopastusta, vanhoja ruoanlaittoon liittyviä astioita esillä sekä Marttojen kasvistentunnistuskisa.

Lähiruokamessut

Elimäki, 7. - 9.9.2012

Ruoka tulee läheltä Elimäen Lähiruokamessuille. Neljännen kerran järjestettävät safkasembalot pitävät sisällään lähiruokaseminaarin, yli 30 näytteilleasettajaa ja näytökeittiön esityksiä. Seminaarissa käsitellään myös Ruokaa Omasta Maasta -hanketta, marjakulttuuria ja kekriperinnettä, joka on yhä voimissaan mm. Elimäellä. Lounaaksi nautitaan Kymenlaakson Pitopöytä -reseptikilpailun voittaja-annoksia. Lounaalle voi mennä, vaikka semmaan ei osallistuisikaan.

Lähiruokamarkkinat Länsi-Uudenmaan Maistiaiset

Inkoo, Westerby Gård, 29.-30.9 2012

Järjestäjänä Slow Food Västnyland.

Närmatsmarknaden Smaka på Västnyland ordnas på Westerby Gård i Ingå 29-30.9 2012. Arrangör: Slow Food Västnyland.

Kekri - Parasta Porvoossa

Porvoo, 26. - 27.10.2012

Koko perheelle suunnattu Kekri – Parasta Porvoossa – Bäst i Borgå -tapahtuma tarjoaa suomalaisen perinteisen sadonkorjuujuhlan mukaisesti lähiruokaa, olutta, käsitöitä, kansanperinnettä ja kansanmusiikkia. Musisointia harrastavat nykykansanmusiikkiyhtye Zetod ja Koop Arponen.

PUUTTUIKO JOKU RUOKATAPAHTUMA? KERRO, NIIN LISÄÄN LISTAAN!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja