Neitsytperunafestivaalit ja Suuret oluet pienet panimot -tapahtuma 2012

MTV Oy, All rights reserved

Yllätyksenä tullut Turku-viikonloppu vietettiin pitkälti ruoan ja juoman parissa. Pääpointti oli illallisissa Smörissä ja Mamissa, mutta samaan aikaan pidettiin kaupungissa Neitsytperunafestivaalia ja Suuret olut pienet panimot -tapahtumaa. Sopi mainiosti lisäohjelmaksi.

Lähiruokakojuja oli pystyssä pitkin Aurajoen rantaa. Maistoimme alkupalaksi pieniä kalaherkkuja. Olut- ja perunatapahtuma oli ympäröity aina niin masentavilla pressuhäkeillä. Tunnelma oli muutenkin varsin letkeä, mutta varmistukseksi lavalle oli tilattu tangokuningatar Johanna Debreczenin pikku poppoo. Ruokapuolesta vastasivat Turun parhaat ravintolat Smör, Mami, Rocca ja Pinella. Oluthanojen takaa löytyi Teerenpeli, Malmgårdin Panimo, Saimaan Juomatehdas, Stadin panimo, Stallhagen, Vakka-Suomen Panimo, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Lammin Sahti sekä panimoravintolat Koulu ja Beer Hunter's.

Valitsimme lounaaksi Mamin haukimureketta ja neitsytperunaa sekä Roccan pikkupossua sinappikastikkeen ja paistetun neitsytperunan kera. Molemmat ihan jees. Varsin suorasukaisia, mutta kesäisiä annoksia. Oluista maistoimme kerrassaan loistavaa Malmgårdin Panimon Belgeä sekä Stadin Panimon makoisaa Helschiä.

Kesätapahtumia vaivaa usein fiilis, että juodaan parkkipaikoilla muovituopeista ylihintaista olutta. Tässä tapahtumakombossa onnistuttiin melko pitkälle sen tunteen karttamisessa. Laadukas ruoka ja lasituopista nautittu olut antavat paljon anteeksi.

Suurista oluista ja pienistä panimoista voi nauttia Lahden Matkustajasatamassa 28.-30.6.2012 sekä Helsingin Rautatientorilla 26.-28.7.2012. Kannattaa muistaa myös Rautatientorin Syystober 23.-25.8.2012.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja