Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chilifest Finland ja ensimmäinen näytöskeittiöni

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 15.08.2014 19:01

Chilifestit ovat alkaneet! Ja meitsin ensimmäinen julkinen kokkailu takana. Hengissä selvittiin. Huomenna lauantaina 16.8. uusiksi. Muistin jälleen, että tykkään olla yleisön edessä höpisemässä, kun homma on hanskassa. Toisaalta hirveimpiä tietämiäni fiiliksiä on olla yleisön edessä, kun on hiukan epävarma asiastaan. Sellaisissakin tilanteissa olen ollut monta kertaa. Kun aiheena on italialainen keittiö, pasta ja chili maun antajana, tiesin juttua riittävän. Sitä tarvittiinkin, koska liedeltä kesti 30 minuuttia kuumentaa pastan keitinvesi kiehuvaksi. Onneksi laitoin sen päälle 10 min ennen esitystä. 20 minuutin nopea ruoanlaitto venähti samalla 40-minuuttiseksi. Tutun aiheen parissa juttua sentään riitti. :)

MTV Oy, All rights reserved

Tarkoituksenani oli tuoda chili esiin maun avaajana, mausteena muiden joukossa. Ei testosteronia pursuavana suunpolttoaineena. Sitä puolta Chilifestit tarjoaa yllinkyllin. Chili on äärimmäisen monikäyttöinen ja monipuolinen raaka-aine. Siksipä on täysin ansaittua, että se saa omat festarinsa. Tässä fiiliksiä parin vuoden takaa.

Kokkailin kaksi yksinkertaista ruokaa, jotka valmistuvat kotikeittiössä 20 minuutissa ilman hosumista. Pastan kiehuessa ja kastikkeen hautuessa ehtii kätevästi valmistaa alkuruoaksi chilillä vauhditetun mozzarella-annoksen. Ohessa niiden reseptit viinisuosituksineen.

Mozzarellaa chilillä, paprikalla ja yrteillä höystettynä

Pasta all'Arrabbiata - chilinen tomaattipasta (suom. "kiukkuinen pasta")

Katso myös blogin muut chiliset reseptit tästä. Lauantaina näytöskeittiössä häärii myös Chef Santeri, joka käväisi Huomenta Suomen haastattelussa (video).

Ja tervetuloa seuraamaan näiden herkkujen valmistusta Tampereen Keskustorille la 16.8. klo 16.30! Olen tuntia aiemmin mukana myös chili con carne -kisan tuomaristossa. Festit jatkuvat aina sunnuntaihin asti.

MTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Oletko tehnyt näin? Kari Aihisella yksi tärkeä sääntö pihvien ja broilerin rintafileiden paistamiseen: "Aina, kun teet..."Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Kalaa japanilaisen peston ja salaatin keraRuokabloggarin ruokalasku - paljonko kuukaudessa kului?Kirja- ja illallisarvonta!Maissisalsa - nopea, helppo ja napakka
chiliChilifestreseptiruokafestaristage

Tuoreimmat aiheesta

chili
MTV Oy, All rights reserved
  • 12.09.201915:10
    pulled pork

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä