Chilifest Finland 2017 - burgeria, bissee ja briskettiä

Tampere on Suomen chilipääkaupunki. Yhtenä osoituksena siitä ovat vuosittaiset Chilifest Finlandit.

Pitkästä aikaa pyörähdin festeillä täysin turistina. Parina edellisenä kertana olen ollut lavalla vetämässä näytöskeittiötä ja tapahtuma pyörinyt omalta kohdaltani pitkälti sen ympärillä. Nyt kävi kutsu vain maistelemaan tulisia herkkuja ja huuhtomaan ne alas yhtä aikaa Tullikamarin Pakkahuoneen Tulli Beerfestin oluilla. Ei hassumpi kombo.

Edellisten vuoden fiiliksiä olisi tarjolla täällä: 2012 ja 2014.

Ilahduin nähdessäni Treffi Pubin teltan. Olen kuullut paikan burgereista pelkkää hyvää, mutta myös veikannut, etten tule poikenneeksi sinne koskaan. Nyt se tuli mun luo! Eipä ole potaskaa puhuneet. Puhdasoppinen burgeri tekee lajille kunniaa. Tapahtumaa varten oli otettu tarjolle myös erittäin suunmyötäinen burgeri maustettuna parilla soosilla, joiden ainesosista muistan aiolin, karviaisen, chilin ja punaherukan. Sesonkiburgeri.

Lisää lihan iloja tarjoili JJ’s BBQ, jonka 14 tuntia hautunut brisketti toimii kuten 14 tuntia hautuneen brisketin kuuluukin. Nyhtöpossu oli peruskivaa, mutta chilisenä versiona nousi melkeinpä brisketin rinnalle. Heh, sanavalinta oli vahinko.

Vielä kun kuolasimme paitsi Chef Matti Hurttian suunnitteleman Lappi-pizzan, myös sen paistopaikkana toimineen, Suomessa valmistetun MyPizza-uunin perään, jossa avotuliuunin aromit saadaan aikaiseksi vaikka omalla terassilla.

Tulli Beerfesteillä suosimme Tampereen omia panimoita. Kaleva Brewing Company oli pannut tyylikkään chilisen Same Same But Chili Alen. Muutamaa chiliolutta maistaneena tämä oli ensimmäinen, jota nauttisin toistekin, vaikka ei vakkariksi tulisikaan. Toisin sanoen chiliä oli käytetty maltilla, mutta kuitenkin sen verran, että se kutkutteli kitalaessa nostaen hitaasti päätään tuopin tyhjetessä.

Toinen chilibisse löytyi Pyynikin Käsityöläispanimon hanoista. Naga Jolokia Imperial Porterissa chili iskikin jo vahvemmin suun takaosaan. Oluttyyli sallii suuremman iloittelun. Tulisuus oli vedetty tappiin menemättä överiksi. Oli kokeilemisen arvoinen, mutta taidan jättää siihen kertaan. :)

PS. Tsekkaa 41 chilistä reseptiä!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja