Suomen McDonald’s siirtyy kanatuotteissaan pohjoismaiseen kananlihaan. Asiakkaille muutos toteutuu kesään mennessä.
Suomen McDonald’s-ravintoloissa myytävät kanatuotteet tehdään jatkossa pohjoismaisesta kananlihasta.
– Olemme antaneet tanskalaiselle kanatuotteiden tavarantoimittajallemme toimeksiannon hankkia kaiken kanaraaka-aineen Pohjoismaiden alueelta. Tavoite toteutuu ravintoloidemme asiakkaille vielä ennen kesää, sanoo McDonald’sin laatupäällikkö Stiina Rasimus-Sahari.
Suuri osa kanapihveistä, Chicken McNuggets -kanapalat ja Hot Wings -siipipalat valmistetaan jo nyt pohjoismaisesta kanasta, ja muiden tuotteiden osalta pohjoismaiseen kanaan siirrytään kesään mennessä.
– Tutkimme jatkuvasti mahdollisuuksia hankkia raaka-aineita Suomesta tai lähialueilta. Pohjoismaiden alueelta saa laadukasta kanan rintafilettä. Meillä on nyt mahdollisuus siirtyä ostamaan kaikki kanaraaka-aine Pohjoismaista, eikä vain osa, kuten aiemmin, kertoo McDonald’sin markkinointijohtaja Christoffer Rönnblad.
Suomen McDonald’s ostaa raaka-aineita 14 kotimaiselta toimittajalta. Euromääräisesti kotimaisten elintarviketoimittajien osuus ostoista on noin 25 prosenttia.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.