Suomalaisilla täysin poikkeuksellinen siiderimaku – tässä syy

siiderit
Makeat makusiiderit maistuvat suomalaisille. MTV

Makusiidereitä suositaan Suomessa eri tavalla kuin missään muussa maassa. Päivittäistavarakaupassa makeat siiderit ovat suositumpia kuin kuivat.

Makusiidereiden huima suosio Suomessa perustuu Suomen lainsäädäntöön ja siiderin lyhyeen historiaan maassamme.

Siiderimarkkinat vapautuivat vasta uonna 1995. Sitä ennen siiderit olivat Alkon ja ravintoloiden yksinoikeutta matala-alkoholista White Capia lukuun ottamatta.

Lainsäädännön muuttuessa kauppoihin sai ottaa myytäväksi käymisteitse valmistettuja alkoholijuomia. Käytännössä tämä tarkoitti esimerkiksi Bacardi Breezereiden ja Smirnoff Icen jäämistä pelkästään Alkon valikoimiin.

– Makusiiderit tulivat korvaamaan tätä kategoriaa. Ne korvaavat Suomessa drinkkikulttuuria, Sinebrychoffin ruoka- ja juoma-asiantuntija Anikó Lehtonen kertoo. 

Suomalaiset löysivät makusiiderit nopeasti, ja ne ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten juomakulttuurissa.

Lehtonen kertoo itsekin suhtautuvansa makusiidereihin drinkkien lailla. Hän vinkkaa nauttimaan makeita siidereitä esimerkiksi jäämurskan ja limemehun kanssa. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!