Suomalaisilla täysin poikkeuksellinen siiderimaku – tässä syy
Makusiidereitä suositaan Suomessa eri tavalla kuin missään muussa maassa. Päivittäistavarakaupassa makeat siiderit ovat suositumpia kuin kuivat.
Makusiidereiden huima suosio Suomessa perustuu Suomen lainsäädäntöön ja siiderin lyhyeen historiaan maassamme.
Siiderimarkkinat vapautuivat vasta uonna 1995. Sitä ennen siiderit olivat Alkon ja ravintoloiden yksinoikeutta matala-alkoholista White Capia lukuun ottamatta.
Lainsäädännön muuttuessa kauppoihin sai ottaa myytäväksi käymisteitse valmistettuja alkoholijuomia. Käytännössä tämä tarkoitti esimerkiksi Bacardi Breezereiden ja Smirnoff Icen jäämistä pelkästään Alkon valikoimiin.
– Makusiiderit tulivat korvaamaan tätä kategoriaa. Ne korvaavat Suomessa drinkkikulttuuria, Sinebrychoffin ruoka- ja juoma-asiantuntija Anikó Lehtonen kertoo.
Suomalaiset löysivät makusiiderit nopeasti, ja ne ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten juomakulttuurissa.
Lehtonen kertoo itsekin suhtautuvansa makusiidereihin drinkkien lailla. Hän vinkkaa nauttimaan makeita siidereitä esimerkiksi jäämurskan ja limemehun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan