Suomalaisen hampurilaisketjun salaisuus – nämä ovat Hesburgerin suosituimmat majoneesit
Hesburgerin majoneesien salaisuutta on jo vuosikausia yritetty udella. Tästä huolimatta majoneesit ovat säilyttäneet asemansa suomalaisen hampurilaisravintolaketjun salaisena aseena.
Jos Hesburgerin edustajilta kysyy yksiselitteistä vastausta siihen, miksi ketjun hampurilaiset maistuvat suomalaisille, kääntyy keskustelu lopulta majoneesiin. Etenkin kurkkumajoneesi ja paprikamajoneesi ovat tuotteita, joiden ansiosta kotimainen ravintolaketju on saanut porskuttaa menestyneesti valtavien amerikkalaisten ketjujen rinnalla Suomessa jo pitkään.
TIESITKÖ? Majoneesit, kuten muutkin Hesburgerin kastikkeet ketsuppia ja jälkiruokakastikkeita myöten valmistetaan Hesburgerin omassa tuotantolaitoksessa Kaarinassa. Kaarinasta asti kastikkeita viedään myös ympäri maailmaa sijaitseviin ravintoloihin aina Venäjän itäkärjestä Petropavlovsk-Kamtšatskista Kiovaan ja Reeperbahnille.
"Tuotevalikoiman punainen lanka on majoneesi"
Myös Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti vannoo kuuluisien majoneesien nimeen. Yli 40 vuotta sitten kehitetyt tuotteet ovat vielä vuonna 2015 ravintolaketjun tuotteiden perusta.
– Tuotevalikoiman punainen lanka on majoneesi. Ketjun perustajan Heikki Salmelan 1970-luvulla kehittämät majoneesit ovat säilyttäneet suosionsa tasaisesti vuosikymmenestä toiseen, Vuoti kertoo.
Majoneeseja onkin Hesburgereissa tarjolla moneen lähtöön, mutta mitkä näistä ovat niitä kaikkein suosituimpia?
– Majoneeseista suosituimmat ovat kurkkumajoneesi ja paprikamajoneesi – suosituin tuotteemme Kerroshampurilainen sisältää molempia, Vuoti paljastaa.
– Jokaisessa hampurilaisessamme on vähintään yhtä Hesburgerin omatekoista majoneesia, hän jatkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan