Suomalaisen hampurilaisketjun salaisuus – nämä ovat Hesburgerin suosituimmat majoneesit

Kuvan Hesburger-ravintola ei liity tapaukseen.
Lehtikuva

Hesburgerin majoneesien salaisuutta on jo vuosikausia yritetty udella. Tästä huolimatta majoneesit ovat säilyttäneet asemansa suomalaisen hampurilaisravintolaketjun salaisena aseena.

Jos Hesburgerin edustajilta kysyy yksiselitteistä vastausta siihen, miksi ketjun hampurilaiset maistuvat suomalaisille, kääntyy keskustelu lopulta majoneesiin. Etenkin kurkkumajoneesi ja paprikamajoneesi ovat tuotteita, joiden ansiosta kotimainen ravintolaketju on saanut porskuttaa menestyneesti valtavien amerikkalaisten ketjujen rinnalla Suomessa jo pitkään.

TIESITKÖ? Majoneesit, kuten muutkin Hesburgerin kastikkeet ketsuppia ja jälkiruokakastikkeita myöten valmistetaan Hesburgerin omassa tuotantolaitoksessa Kaarinassa. Kaarinasta asti kastikkeita viedään myös ympäri maailmaa sijaitseviin ravintoloihin aina Venäjän itäkärjestä Petropavlovsk-Kamtšatskista Kiovaan ja Reeperbahnille.

"Tuotevalikoiman punainen lanka on majoneesi"

Myös Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti vannoo kuuluisien majoneesien nimeen. Yli 40 vuotta sitten kehitetyt tuotteet ovat vielä vuonna 2015 ravintolaketjun tuotteiden perusta.

– Tuotevalikoiman punainen lanka on majoneesi. Ketjun perustajan Heikki Salmelan 1970-luvulla kehittämät majoneesit ovat säilyttäneet suosionsa tasaisesti vuosikymmenestä toiseen, Vuoti kertoo.

Majoneeseja onkin Hesburgereissa tarjolla moneen lähtöön, mutta mitkä näistä ovat niitä kaikkein suosituimpia?

– Majoneeseista suosituimmat ovat kurkkumajoneesi ja paprikamajoneesi – suosituin tuotteemme Kerroshampurilainen sisältää molempia, Vuoti paljastaa.

– Jokaisessa hampurilaisessamme on vähintään yhtä Hesburgerin omatekoista majoneesia, hän jatkaa.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.