Suomalainen hampurilaisketju räväyttää: Aikoo avata 10 uutta ravintolaa ja palkata 300 työntekijää

Friends&Brgrs
Friends & Brgrs laajentaa toimintaansa. Friends&Brgrs

Pietarsaaresta lähtöisin oleva hampurilaisketju Friends & Brgrs laajentaa merkittävästi toimintaansa. Yritys kertoo tiedotteessaan suunnittelevansa peräti 10 uuden ravintolan avaamista tänä vuonna.

Suomalainen hampurilaisketju Friends & Brgrs jatkaa kasvuaan. Yrityksen tiedotteessa kerrotaan, että sen tavoitteena on avata 10 uutta ravintolaa ja samalla palkata yli 300 uutta työntekijää tämän vuoden aikana.  

– Suomessa on parhaillaan käynnissä iso ulkona syömisen kulttuurin muutos, ja tätä trendiä vauhdittavat nuoret kuluttajat. Hampurilaistemme suuren kysynnän myötä etsimmekin nyt aktiivisesti toimitiloja ympäri maata, toimitusjohtaja Peter Fagerholm sanoo.

Uusia ravintoloita ainakin Lahteen, Vantaalle ja Helsinkiin

Tällä hetkellä vahvistettuja sijainteja uusille ravintoloille ovat Lahti, Vantaan Myyrmäki sekä Helsingin Lauttasaari ja Itäkeskus.

Fagerholmin mukaan Friends & Brgrs -ravintoloissa tarvitaan enemmän henkilökuntaa kuin monissa muissa ravintoloissa, koska ketjussa valmistetaan kaikki ruoat itse kotimaisista raaka-aineista.  

– Arvioimme työllistävämme yli 300 henkilöä pelkästään tänä vuonna. Tiimimme on meille tärkeä. He varmistavat, että tarjoamme hyvän kokemuksen kaikille asiakkaille. Onneksi Suomessa on paljon lahjakkaita nuoria.

Friends & Brgrs sijoittui Suomen arvostetuimmaksi ravintolaketjuksi Taloustutkimuksen viimeisimmässä valtakunnallisessa tutkimuksessa pikaruoka- ja kahvilaketjujen kategoriassa.

"Suomen oma Shake Shack"

Ensimmäinen Friends & Brgrs -ravintola avautui vuonna 2014 Pietasaaressa. Nyt ravintoloita on jo 18 ympäri Suomea. MTV Uutiset kertoi ensimmäisten joukossa Friends & Brgrs -ravintolan laajenemisesta Pietarsaaren ulkopuolelle vuonna 2014. Ravintolan yrittäjä Saul Mäenpää kertoi tuolloin MTV:lle, että uskoo burgeriketjun toimivan myös kansainvälisillä markkinoilla.

– Meidän näkökulmastamme oli parasta aloittaa kotiseudulla, pikkukylässä. Totesimme, että jos ravintola toimii täällä, niin tiedämme sen toimivan muuallakin, Mäenpää totesi. 

Ketjun tavoitteena oli tuolloin, ja on edelleen, erottua joukosta nimenomaan laadukkailla raaka-aineilla ja itse tehdyillä tuotteilla. 

– Konseptimme on hieman amerikkalaisten ketjujen Shake Shackin ja Five Guysin tyylinen, mutta me panostamme vielä enemmän laatuun. Toivomme, että asiakkaat kyselevät tuotteistamme ja haluamme kertoa avoimesti, miten valmistamme ruoat ja mistä raaka-aineet tulevat, Mäenpää kuvaili vuonna 2014.

Friends & Brgrs'in jälkeen Suomeen on perustettu muitakin hampurilaisketjuja, kuten Akseli Herlevin luotsaama Naughty BRGR, Mika "Pikkis" Tuomosen ja Herkko Volasen ideoima Social Burgerjoint sekä vegaaninen burgeriketju Bun2Bun.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja